Golf på Jæren, har både et bra uttrykk og kvalitet. Regionen kan by på flere baner. Sånn ca 50/50 skille mellom 9 hull og 18 hulls baner. De fleste ligger med god tilgjengelighet og parkering.

1. La oss starte helt i sør, på Ogna Golf:

Når vi besøkte banen var det fremdeles veldig tidlig. Det tok likevel ikke lang tid denne lørdags morgenen før golf folket inntok banen klar for en dag ute i det fri.

Ogna golf beskriver seg seg som en lun og spennende golfbane med ypperste kvalitet! Du finner den langs RV44 – Nordsjøvegen og den er godt skiltet. I nærheten finner du også Ogna camping og Helgåleiren aktivitetssenter. Så her kan du lett legge ferien din til. Banen ble åpnet i 2003. Åpen hele året. Ønsker du en innføring i golf arrangeres det “veien til golf” kurs her som går over 2 dager.

Golf på Jæren, Ogna golfpark
Ogna Golf. Et populært område med 18 hull
Golf på Jæren, Ogna golf klubb

2. Golf på Jæren: Sola Golf klubb, Norges største golfanlegg?

På nettsidene til Sola Golf klubb konstaterer de med at dette er Norges største golfanlegg. 42 golfhull fordelt over 2 anlegg. På solastranden er banen i nær kontakt med både strand og flyplassen, her finner du en 18 hullsbane. Denne banen er åpen hele året.

Golfbaner på Jæren

På Forus har de dessuten 3 ulike baner fordelt på en lang 18 hulls park og skogsbane. En golfpark som også tilbyr 6 hulls golfbane, en 9 hulls fotballgolf og en 18 hulls pitch and put bane.

3. Golf på Jæren: Stavanger Golf klubb

Stavanger Golf klubb ligger ca. 5 km utenfor bykjernen, i nærheten av Store Stokkavann. Den er en av Norges eldste golfklubber og startet opp i 1956. Banen, en 18 hulls bane, er designet av den Britiske arkitekten Fred Smith i 1971. Banen er tett med flere små skogholt.

Golf på Jæren

Flere store mesterskap har blitt avholdt her på Stavanger Golfklubb og de kan også friste med en restaurant som serverer drinker og snacks. Stavanger Golfklubb har en avtale med Clarion Hotel Energy som kan sy sammen en egen golf pakke til besøkende.

Nyskjerrig på å teste ut dine golf egenskaper? Her er de mest populære golfstedene på Jæren fra Sør i regionen til Nord.