Jæren er heldig med et stort matfat der mye av maten dyrkes i egen region. I tillegg har vi flere kokker i verdensklasse. Noen av disse har også valgt å satse lokalt hjemme i eget fylke. Det er jo ekstra kjekt.

Skal du ut å kose deg, kan Jæren tilby et stort utvalg av mange flotte restauranter i alle variasjoner. Men skal du ut å feire noe spesielt eller kose deg ekstra godt, har vi valgt ut tre restauranter som vi mener kan by på det lille ekstra.

1. Jærkokken, Bryne

Jærkokken eksteriør Bryne

Den lokale kokken Heine Grov, er et kjent ansikt og navn i og rundt Bryne. I 2015 kjøpte han den gamle apotekergården og har i dag utviklet et konsept der de tar imot grupper på alt fra 2 til 40 personer. Alle menyer må forhåndsbestilles og er selvfølgelig laget fra lokale råvarer. En imponerende vinkjeller med godt 2000 flasker som ligger lagret i en god, gammeldags jordkjeller. Her finner du noe for enhver gane.

Meierigata 4, 4340 Bryne. Se egen nettside for åpningstider og meny HER.

Jøers, Klepp ST

I det gamle posthuset på Klepp St. finner du Jøers. Med en liten meny som følger sesongen har denne restauranten allerede satt seg på kartet for mange lokale turister og beboere. Restauranten er forholdsvis ny, og åpnet dørene sensommeren 2018.

Jøers resturant Klepp St.

Et steinkast fra jernbanen ligger det gamle posthuset som har blitt lekkert pusset opp og holdt i dempede farger. På Jøers gjør de det så godt, at om du skal ha bord her i helgen er du nødt å reservere. Loftet blir fra høsten 2021 også tatt i bruk. Da utvides restauranten med ytterligere 30 sitteplasser. Noe som helt sikkert vil bli populært.

Menyen er en liten a la carte meny etter sesongens råvarer, og vinutvalget er veldig bra. Ellers har de også utvidet konseptet sitt. De har jevnlig vinkvelder og det populære nabolagsfruer-treffet.

Lalandsvegen 13, 4353 Klepp St. Se egen nettside for åpningstider HER.

Villa Skeiane, Sandnes

Dette er stjernekokken Charles Tjessem – den tidligere vinneren av Bocuse d’Or (det uoffisielle VM i fransk kokkekunst) egen lille perle. Villa Skeiane åpnet som Jøers også dørene i 2018. Den gamle villaen ligger strategisk til midt i Sandnes sentrum, men likevel litt gjemt. I enden av Sandvedparkens grønne lunge finner du den nyrestaurerte spiseplassen.

Villa Skeiane, spise Jæren, Spise Sandnes

Skeiatunet som restaurantet ligger i, har historiske røtter i Sandnes kommune og selve restauranten Villa Skeiane finner du i den gamle presteboligen. Her spiser du altså i ærverdige omgivelser som er flott restaurert.

På menyen kan du finne champagnebrunch, kveldsservering og et par ganger i året kan de også by på Afternoon tea. Den gleder vi oss til å smake!

Jærveien 38, 4319 Sandnes. Se egen nettside for åpningstider og meny HER.