Afternoon tea, med en og annen jærsk vri. Kunne ikke det vært noe? Utvalget er bredt, og vi har laget vår liste fra nord til sør. Noen vi har glemt? Vi utvider svært gjerne listen, og stikker mer enn gjerne innom for å sjekke te-kvaliteten, om den serveres i pose eller løsvekt og ikke minst om vi får ekte clotted cream. For da smiler vi ekstra bredt:)

Afternoon tea

1. Stavanger: Victoria hotell

Ærverdige og staselige Victoria hotell er en perle i Stavanger sentrum. Selvsagt har denne hotell-dronningen som åpnet i 1900 også klassisk afternoon tea.

Adresse: Skansegata 1, 4006 Stavanger

Når: Annenhver lørdag. Høsten 2021 er følgende allerede satte opp 14.8., 21.8 og 4.9. Så er det en liten pause grunnet større arrangement. Sjekk Victoria hotell for mer info og eventuelle endringer.

Pris og hva du får for pengene: Pris per person 395,-. Pris person inkludert ett glass Champagne 525,-. Etasjefat med scones, clotted cream, et utvalg av lokale oster, assorterte sandwich, Hotel Victorias desserter og petit four.

Te-merke: Harvey & sons, løsvekt.

2. Stavanger: No 18 Kulturkafé

Kulturkafeen holder til i en eldre og sjarmerende bygning i Vågen i Stavanger. Her har det vært drevet handel i over 300 år. De som er lokalkjente, vil huske at Det danske bageri var her før. Foruten deilige lunsjer og et velrenomert rekesmørbrød, serveres det også daglig high tea. Som egentlig er en mer uformell variant av afternoon tea. Men vi er i Norge, og skal ikke henge oss for mye opp i dette. Vi har vært her, og det er hvite duker, fint porselen og scones og det du forventer fra en afternoon tea. Men har vi vekket nerden i deg, kan du lese mer om det her.

Kulturkafeen afternoon tea
Ellen Sæbbø Undset ønsker deg hjertlig velkommen til high tea!

Adresse: Skagen 18,

Når: Daglig fra 11 til 17 utenom søndag, da de har stengt. Husk å bestille senest dagen FØR. Det gjør du her.

Pris og hva du får for pengene: Kr 335,- per person. Med 1 glass bobler litt mer. Minimumsbestilling er 2 personer. De dekker opp med etasjefat, hvite duker og sitt fineste porselen. Sconesene er små og delikate, og vi tror mange vil bli overrasket over hvor gode de er….Forvent også noen overraskelser, da noe av det som serveres kommer fra eierens egen hage. Nytrukket te følger naturligvis med. Merk at det er egen pris for AT for barn!

Te-merke: Løsvekt fra Dilma, de har også Palais des Thes – som virkelig er et kvalitetsmerke.

AfternoonTea
Smakfulle og spennende godbiter på etasjefatet hos Nr 18.

3. Stavanger: Temacruise med Rødne

Afternoon tea på Jæren cruise

Rødne fjordcruice har i ny og ne afternoon tea på fjorden, og det i sin hel-elektriske båt “Rygerelektra”. Det er plass til seks personer ved bordene, og nesten alle får bord ved vindu. Noen bord er nødvendigvis midt i båten, men store vindu gjør at alle ser godt.

Adresse: Avgang fra Strandkaien i Vågen i Stavanger

Når: Følg med på Facebook og på Rødnes nettside under fanen temacruise for flere datoer. De har for eksempel også cider-, gin- og øl-cruise.

Pris og hva du får for pengene: 620 kroner (2022). Da kan du gå om bord klokken 12, mens båten legger fra kai klokken 13 og er tilbake rundt 16. Etasjefat og te kommer fra No 18 Kulturkafé (se punkt 2). Det er alle rettigheter i baren.

Mat og te serveres av No 18 Kulturkafé i Stavanger.

Te-merke: På vår tur i november 2021 var det Harneys i pose.

Vær: Båten er veldig stabil (og stillegående), og mannskapet legger ruta etter forholdene. Normalt går sightseeingturen til Lysefjorden.

Visit Jæren var med i desember, på en to-timers juletematur. Da gikk turen til byøyene og mot Sandnes.

4. Sandnes: Villa Skeiane

Villa Skeiane, spise Jæren, Spise Sandnes
Villa Skeiane ligger ved en park

I den klassiske villaen og prosteboligen fra 1911 i Sandvedparken tett på sentrum, kokkelerer kjente Charles Tjessem med sine gode kolleger. De har en sjelden gang også afternoon tea her.

Adresse: Jærveien 38, 4319 Sandnes

Når: 2 ganger i året – siste lørdag i mars og siste lørdag i oktober.
Pris og hva du får for pengene: Per person 595,-. Servering av smaksmeny av små, delikate retter med salt og søtt. Servering av te og 1 glass med bobler.

Te-merke: Ikke oppgitt.

Afternoon tea på jæren tekanne

5. Klepp: Jonas B på Jærhagen

På kjøpesentret Jærhagen i Klepp ligger Jonas B. Det er en italiensk restaurant i det daglige, men det hender de vender blikket mot England og tilbyr afternoon tea. Jonas B. har normalt Afternoon tea ca. hver 5. lørdag, men har ikke hatt noe på en god stund. De håper å være tilbake med dette i høst, men datoer er ikke satt per juli 2021. .

Adresse: Jærhagen kjøpesenter, 4350 Kleppe.

Når: Cirka hver 5.lørdag. Følg med på Instagram og Facebook, for her blir det for utsolgt.

Pris og hva du får for pengene: Koster 395 kr pr pers, som også inkludert et glass bobler og ubegrenset med te.

Te-merke: Litt forskjellig, bl.a. Lipton. Bruker te i poser.

6. Bryne: Thime station

Puben har nærmere 60 typer øl og 130 typer norsk, fatmodnet akevitt foruten andre typiske bar-varer. De har også pub-quiz torsdager klokken 21.00, og utvalgte onsdager og lørdager arrangeres det konserter. Og altså også afternoon tea siste lørdag hver m¨åned.

Adresse: Storgata 8, 4340 Bryne

Når: Siste lørdag hver måned klokken 14.00 til 16.00. Sjekk nettsiden eller følg med på Facebook for mer info.

Pris og hva du får for pengene: Smørbrød/sandwich, hjemmelaget scones med syltetøy og krem, søte fristelser, en kanne med te og 1 glass bobler inkludert i prisen på 395 kroner pr pers. Merk: MÅ forhåndsbestilles. Enten på Messenger Thime Station eller post@thime-station.no.

Frister det ikke med afternoon tea på Jæren?!

Jaja, det finnes heldigvis et stort utvalg av andre typer kafeer og restauranter du kan kose deg på. Her får du 3 tips til ganske så flotte, lokale og unike restauranter på Jæren.

PS: Strandhuset på Ølberg i Sola kommune hadde også afternoon tea og var tidligere med på listen vår, men restauranten ble solgt i 2022 og skal fra 2023 kun ha lukkede selskap. Kiosken på Ølberg ved campingen som selger softis, skal fortsette med det.