AfternoonTea Kafeer med god te
Mat & drikke

Nyt afternoon tea på Jæren – 5 steder fra sjø til by

Afternoon tea på Jæren, med en og annen jærsk vri. Kunne ikke det vært noe? Utvalget er bredt, og spenner fra nord til sør i regionen. Her er 5 veldig ulike afternoon tea-steder, der én faktisk har det 6 dager i uken!

1. Stavanger: Victoria hotell

Ærverdige og staselige Victoria hotell er en perle i Stavanger sentrum. Selvsagt har denne hotell-dronningen som åpnet i 1900 også klassisk afternoon tea.

Adresse: Skansegata 1, 4006 Stavanger

Når: Lørdager. Så er det en liten pause grunnet større arrangement. Sjekk Victoria hotell for mer info og eventuelle endringer.

Hva du får for pengene: Etasjefat med scones, clotted cream, et utvalg av lokale oster, assorterte sandwich, Hotel Victorias desserter og petit four.

Te-merke: Harvey & sons, løsvekt.

2. Stavanger: No 18 Kulturkafé

Kulturkafeen holder til i en eldre og sjarmerende bygning i Vågen i Stavanger. Her har det vært drevet handel i over 300 år. De som er lokalkjente, vil huske at Det danske bageri var her før. Foruten deilige lunsjer og et velrenomert rekesmørbrød, serveres det også daglig high tea. Som egentlig er en mer uformell variant av afternoon tea. Men vi er i Norge, og skal ikke henge oss for mye opp i dette. Vi har vært her, og det er hvite duker, fint porselen og scones og det du forventer fra en afternoon tea. Men har vi vekket nerden i deg, kan du lese mer om det her.

Adresse: Skagen 18,

Når: Daglig fra 11 til 17 utenom søndag, da de har stengt. Husk å bestille senest dagen FØR. Det gjør du her.

Hva du får for pengene: Minimumsbestilling er 2 personer. De dekker opp med etasjefat, hvite duker og sitt fineste porselen. Sconesene er små og delikate, og vi tror mange vil bli overrasket over hvor gode de er….Forvent også noen overraskelser, da noe av det som serveres kommer fra eierens egen hage. Nytrukket te følger naturligvis med. Merk at det er egen pris for AT for barn!

Te-merke: Løsvekt fra Dilma, de har også Palais des Thes – som virkelig er et kvalitetsmerke.

MERK! Fra 2023 startet de også med en mer luksuriøs afternoon tea i en annen del av bygget. Denne er blitt svært populær, så book tidlig.

Smakfulle og spennende godbiter på etasjefatet hos Nr 18.

3. Stavanger: Temacruise med Rødne

Rødne fjordcruice har i ny og ne afternoon tea på fjorden, og det i sin hel-elektriske båt «Rygerelektra». Det er plass til seks personer ved bordene, og nesten alle får bord ved vindu. Noen bord er nødvendigvis midt i båten, men store vindu gjør at alle ser godt.

Adresse: Avgang fra Strandkaien i Vågen i Stavanger

Når: Følg med på Facebook og på Rødnes nettside under fanen temacruise for flere datoer. De har for eksempel også cider-, gin- og øl-cruise.

Hva du får for pengene: Du kan gå om bord klokken 12, mens båten legger fra kai klokken 13 og er tilbake rundt 16. Etasjefat og te kommer fra No 18 Kulturkafé (se punkt 2). Det er alle rettigheter i baren.

Te-merke: På vår tur i november 2021 var det Harneys i pose.

Vær: Båten er veldig stabil (og stillegående), og mannskapet legger ruta etter forholdene. Normalt går sightseeingturen til Lysefjorden.

4. Klepp: Jonas B på Jærhagen

På kjøpesentret Jærhagen i Klepp ligger Jonas B. Det er en italiensk restaurant i det daglige, men det hender de vender blikket mot England og tilbyr afternoon tea. Jonas B. har normalt Afternoon tea ca. hver 5. lørdag, men har ikke hatt noe på en god stund. De håper å være tilbake med dette i høst, men datoer er ikke satt per juli 2021. .

Adresse: Jærhagen kjøpesenter, 4350 Kleppe.

Når: Cirka hver 5.lørdag. Følg med på Instagram og Facebook, for her blir det for utsolgt.

Hva du får for pengene: Inkludert i prisen er et glass bobler og ubegrenset med te.

Te-merke: Litt forskjellig, bl.a. Lipton. Bruker te i poser.

5. Sandnes: Gamlaværket

I Sandnes sentrum finner du tradisjonsrike Gamlaværket, som foruten å være hotell, kafé og restaurant også tilbyr afternoon tea.

Adresse: St. Olavs gate 38, Sandnes

Når: På utvalgte lørdager fra 15.00-17.00 . Følg med på Facebook der arrangementene legges ut.

Hva du får for pengene: Sandwicher, scones, clotted cream, syltetøy, småkaker og andre søte saker. Te i utgangspunktet i løs vekt. Da vi var der, var det i pose. Økologisk te. Plass må reserveres på: resepsjon@gamlavaerket.no

Frister det ikke med afternoon tea på Jæren?!

Jaja, det finnes heldigvis et stort utvalg av andre typer kafeer og restauranter du kan kose deg på. Her får du 3 tips til ganske så flotte, lokale og unike restauranter på Jæren.

PS: Strandhuset på Ølberg i Sola kommune hadde også afternoon tea og var tidligere med på listen vår, men restauranten har nå kun lukkede selskap. Villa Skeiane hadde også afternoon tea, to ganger i året frem til 2023. Thime Station på Bryne hadde afternoon tea siste lørdag hver måned, men dette har også tatt slutt.

På Bryne har derimot Rits startet med Afternoon tea to ganger per måned. Noi i Sandnes har også Afternoon tea. Vaaland Dampbakeri i Stavanger har også AT. Det samme skal også ILO i Stavanger ha. Disse fire har vi ikke fått testet enda.

Denne listen ble oppdatert 18.januar 2024.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap