Kafe i drivhus. søndagsåpne kafeer på jæren. Drivhuset bageri Bryne kafe
Mat & drikke

11 søndagsåpne kafeer i Jæren-regionen

Søndagsåpne kafeer på Jæren er det flere av, og ikke bare hos storesøster Stavanger. Denne listen går fra nord til sør på Jæren fra Randaberg til Hå.

1. Randaberg: Små øyeblikk kaffebar

Søndagsåpne kafeer har de også helt nord på Jæren. En koselig kafé/spisested i Randaberg sentrum, der du også får gaver og interiør. De har også ofte arrangementer som boblekvelder.

Åpningstid søndager: 13.00 til 17.00

Adresse: Randabergveien 358, Randaberg.

Sjekk andre åpningstider og arrangementer fremover på Små Øyeblikks Facebook-side.

2. Stavanger: Steam kaffebar

Steam kaffebar-konseptet finnes også i Oslo og på kjøpesentret Kvadrat i Sandnes. I Stavanger har de i motsetning til Kvadrat, åpent hele uka og er derfor selvsagt med på listen over søndagsåpne kafeer. Her får du håndbrygget kaffe og noe godt å bite i. Croissantene er ekstra gode…..De ligger i kjøpesentret Arkaden, men har også egen inngang uten at du må inn i kjøpesentret. De har sitteplasser ute under tak. Steam er forresten også med i Too good to go-konseptet.

Åpningstid søndager: 11.00 til 18.00.

Adresse: Klubbgata 5, Stavanger.

Sjekk resten av ukens åpningstider på Steams nettside.

3. Stavanger: Ostehuset øst og Hinna

Ostehuset øst er en klassiker av et mathus i Stavangers bydel Storhaug. Her kan du drikke ferskbrygget kaffe eller nyte kvalitets-te, kjøpe med deg nylagde bakevarer hjem, eller spise frokost, lunsj eller middag også på søndager. De har også en fin liten mat&gaveavdeling. Ostehuset i Stavanger sentrum ble nedlagt i 2021, men det er altså et til på Hinna i Stavanger i Jåttåvågen ved fotballstadion. Her er det to minutter å gå til toget.

Åpningstid søndager: 10.00 til 18.00.

Adresse: Øst, Ryfylkegata 30, 4014 Stavanger – Hinna, Jåttåvågveien 12, 4020 Stavanger  

Sjekk resten av ukens åpningstider, eventuelle endringer, bordbestilling, meny med mer på Ostehusets fyldige nettside.

4. Stavanger: Bøker og børst

I Fargegata i Stavanger ligger det flere kafeer som også har åpent på søndager. Klassikeren Bøker&Børst med sin unike stemning er blant disse. Bare turen til toalettet er verdt et besøk. Her kan du også sitte ute, under tak.

Åpningstid søndager: 10.00 til 22.30. Pre-covid hadde de åpent til 02.00. Så stengetid kan bli endret.

Adresse: Øvre Holmegate 32, Stavanger

Sjekk resten av ukens åpningstider, endringer i åpninger med mer på Facebook-siden til Bøker og Børst.

5. Stavanger: Hanekam

Fargegatas cocktail-bar og pub er også med på listen over søndagsåpne kafeer. Du kan også sitte utendørs her, som hos alle Fargegatas utesteder. Her er det også lov å ha med medbrakt mat!

Åpningstid søndager: 12.00 til 23.30

Adresse: Øvre Holmegate 26, Stavanger

Sjekk resten av ukens åpningstider, endringer med mer på Hanekams Facebook.

6. Stavanger: Café Bacchus

Bacchus ligger tett på Hanekam og Bøker&Børst, og har en litt større meny enn sine søndagsåpne naboer. Her kan du også sitte utendørs. De beskriver seg selv slik: «…en bohemsk atmosfære, og kan minne om en amerikansk jazzcafe fra 1920-tallet. Matservering på dagtid og bar på kveld.»

Åpningstid søndager: 12.00 til 23.00

Adresse: Bakkegata 13, Stavanger

Sjekk resten av ukens åpningstider og meny på Bacchus’ nettside.

7. Stavanger: Sandi

I 2022 kom det en ny og rosa kafé i Stavanger. Etter å ha vært pop up en stund, har Sandi nå fast tilhold i Pedersgata. De har tre små bord, og en liten disk med noen av regionens beste kaker – og i alle fall makroner…..Det er mange grunner til å besøke søndagsåpne kafeer, fra Sandi kan du ta med godsakene hjem til eget kafébord.

Åpningstid søndager: 12.00 til 17.00

Adresse: Pedersgata 42, Stavanger

De har ikke åpent hele uka. Sjekk resten av ukens åpningstider på Sandis Facebookside.

Søndagsåpne kafeer i Stavanger og Jæren-regionen
Coffeeberry: Koselig og sentralt i Sandnes.

8. Sandnes: Coffeeberry

Ved jernbanestasjonen inne et grått bygg finner du en kafé som er alt annet enn grå og kjedelig. Må du vente på et tog eller en buss, eller du bare vil gå på en kjekk kafé i Sandnes, er Coffeeberry rett sted. I 2022 feirer de 10-årsjubileum. Ikke mange søndagsåpne kafeer i Sandnes, og hva får du hos Coffeeberry? Vi siterer dem selv: «Vi serverer ikke bare byens beste kaffe – Vi tilbyr også ferske smørbrød og saftige bakevarer.»

Åpningstid søndager: 11.00 til 17.00.

Adresse: Vågsgata 34, Sandnes. Rett ved busstasjonen og togstopp. Området blir også kalt Ruten.

Sjekk resten av ukens åpningstider og les mer om familien bak på Coffeeberrys nettside.

9. Time: Drivhuset – bakeri og gårdsutsalg

Drivhuset er et helt unikt sted, og mange har fått opp øynene for magien som er skapt her. Du kan sitte inne i et stort drivhus og tro at du er i Toscana, eller du kan sitte ute om forholdene tillater det og nyte vekster og frisk luft. Eller bål og julemarked når det er tid for det. Det kan lønne seg å bestille bord her, også på søndager. Mange legger turen hit etter å ha gått tur ved Frøylandsvatnet eller Njåskogen.

Åpningstid søndager: Stort sett to bordsettinger på søndager. 11.00 til 13.00 og 13.30 til 15.30. Det er også lov med drop in, men du er da ikke garantert plass. Det er likevel ofte sitteplasser ute.

Adresse: Kvernelandsvegen 580, Bryne

Sjekk resten av ukens åpningstider og få mer info om bordbestilling på Drivhusets nettside.

10. Hå: Hå gamle prestegård kafé

Det er lett å glemme at gallerier også er et sted å sjekke for søndagsåpne kafeer. Hå gamle prestegard er en kunst- og kulturinstitusjon i et tradisjonsrikt og vernet anlegg. Kafeen ligger i et eldre og sjarmerende hus. Den er et fast stoppested for mange turgåere som har vært på Obrestad fyr eller Håtangen, for de som har vært på kunstutstilling eller i den flotte kunstbutikken på prestegården eller for de som kommer ens ærend for nystekte lapper eller annet snadder.

Menyen varierer fra dag til dag, men se ikke bort fra at det er suppe, brødskiver og kaker som tilbys. Du kan også lese dagens utgaver av Stavanger Aftenblad, Rogalands Avis, Jærbladet, Morgenbladet, Klassekampen og Aftenposten. 

Åpningstid søndager: 12.00 til 17.00

Adresse: Håvegen 347, Nærbø

Sjekk resten av ukens åpningstider på prestegårdens nettside.

11. Hå: Vitengarden kafé

Vitengarden er et sted mange familier oppsøker for å være med på de mange aktivitetene som skjer her. Lær ved å gjøre, som mottoet er. Men som på mange museer, er det også kafé her med varme og kalde retter og drikke. De bruker lokale råvarer, og har hjemmelaget mat som suppe med brød. For de som vil ha pølse i brød, kan det bli råd med det også.

Åpningstid søndager: 12.00 til 17.00

Adresse: Kviavegen 99, Nærbø

Sjekk resten av ukens åpningstider og hva som skjer på Vitengardens nettside.

Noen flere søndagsåpne kafeer?

Er det flere søndagsåpne kafeer i Stavanger og Jæren-regionen vi kunne hatt med? Absolutt! Jacobs brød i Pedersgata 39 har åpent, det samme har Meze i samme gate. Nylig bestemte også Kokko Stavanger seg for det samme. Veldig mange av musenee har søndagsåpne kafeer i Stavanger og Jæren-regionen, som hos MUST Stavanger. Du har også kjeden Starbucks i Stavanger, og Espresso House i Sandnes og Stavanger. Det er også små kafeer uten faste åpningstider, som Humlefabrikken på Hundvåg i Stavanger.

Før du legger turen til søndagsåpne kafeer, kan vi friste med en tur på en eller flere av de 11 beste strendene på Jæren?

Denne listen ble oppdatert 15. juli 2024.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap