Bobilparkering på Jæren Campingplasser på Jæren Borestranda
Overnatting

6 campingplasser på Jæren: fra Kongeparken til strender

Campingplasser på Jæren omfatter alt fra campingplasser med basseng tett på til campingplasser ved strender. MC-ferie, familieferie eller surfeferie? Jæren har overnattingen, enten du vil ligge i telt, bo i hytte eller har med campingvogn eller bobil. Eller hengekøye! Visit Jærens liste har med både by og land – og har plukket ut noen med det lille ekstra. Dette er altså ikke en komplett oversikt.

1. Stavanger: Mosvangen camping

Tilbyr: Overnatting for bobil, campingvogn, bil med telt, telt uten bil og hytter med  1 rom, 2 senger, ingen toalett/dusj, ikke vann, 1 kokeplate.

Hvor: Mosvangen 15, 4021 Stavanger. 2 km fra sentrum.

Wow-faktor: Kommunalt, helårs svømmeanlegg rett ved. Med bl.a. 25-metersbasseng, plaskebasseng for barn, trimrom, sauna. Ikke inkludert i overnattingen, men like fullt et genialt tilbud. Helårsåpent.

Priser og mer info hos Mosvangen camping.

2. Sola: Ølberg NAF-camping

Tilbyr: Overnatting for bobil, campingvogn, telt og har også 5 enkle, 1-roms hytter med 4 sengeplasser, bord og stoler. Hytta har kjøleskap, dobbel kokeplate, to gryter og rengjøringsutstyr. 2 av hyttene er tillatt for kjæledyr. Sommeråpent fra cirka midten av mai til 30. august. Rabatt for NAF-medlemmer.

Hvor: Ølberg Havnevei, 4045 Tjelta 

Wow-faktor: Ligger rett ved Ølbergstranden, som er svært familievennlig og grunn samt har god ly for de største bølgene. Lekeplass, fiskemuligheter. Kiosk rett ved som selger en legendarisk softis. Det er mange turmuligheter langs kyststien til nabostrendene Vigdel den ene veien og Rege- og Solastranden den andre. Fine sykkelmuligheter.

Koordinater: Latitude: 58 52’7.63″ Longitude: 5 33’59.05″

Priser og mer info hos Jæren Friluftsråd som driver campingen.

3. Klepp: Bore strandcamping

strandturer på jæren Fra strand til strand
Strendene er fine, men her kan du ikke overnatte

Tilbyr: Overnatting for bobil, campingvogn, telt samt hytteutleie. Variert utvalg av hytter, både for enslige og familier. Se alle hyttevariantene og prisene her. Gratis dusj, toalett og felleskjøkken. Her slipper du altså pollettmarerittet for akkurat dét, men vaskemaskin og tørketrommel tar kun pollett.

Hvor: Borestranda 199, 4352 Kleppe

Wow-faktor: Ligger rett ved en av Norges lengste sandstrender på flere kilometer. Svært gode surfeforhold. Surfekurs og leie av utstyr, ring 99884320 eller sjekk ut Bore surfsenter.

Merk: Bestilling kun pr telefon +47 976 16 623. Forbudt å lade elbil grunnet brannfare.

4. Hå: Brusand camping

Tilbyr: Campingvogn- og bobilplasser, samt hytteutleie i 5 ulike kategorier med 2-5 sengeplasser.

Hvor: Kvalbein, 4363 Brusand

Wow-faktor: Nydelig 5 km lang sandstrand rett ved. Stor lekeplass. Surfing, golf hos Ogna golfklubb, fisking, samt turmuligheter også i mer fjellandskap, som dagsturhytta på Jæren Tvitjørn. Helårsåpent. Ogna scene med konserter ikke langt unna.

Priser og mer info hos Brusand camping, eller ring 936 25 823  eller send mail kari@brusand-camping.no.

5. Hå: Ogna camping

Tilbyr: Teltplass, 130 standplasser for campingvogn samt bobilplass. 12 ulike hytter med plass til opptil 8 personer, med og uten vann. Fra 20/6 – 15/8  åpent  09.00 – 22.00. Etter sesong åpent fredag-lørdag og søndag ut september.  Ellers på året bør du ringe i forkant.

Hvor: Varden, Nordsjøvegen 4061, 4364 Sirevåg

Wow-faktor: Ligger ganske så tett på Brusand, så med andre ord er det samme strandlivet og turmulighetene som ovenfor sikret også her. Og her kan du også fange krabbe, samt benytte deg av 3 lakseelver.

Priser og mer info hos Ogna camping.

6. Gjesdal: Kongeparken camping

Tilbyr: Overnatting for campingvogner, bobiler og telt samt 27 hytter i to kategorier, beregnet på 5 og 6 personer. Alle har bad og kjøkken. På campingområdet er det ca. 50 strømuttak. De har ikke oppmålte plasser, så du kan ikke bestille plass på forhånd.

Hvor: Ålgårdslåtten 3, 4330 Ålgård – lenke til google maps.

Wow-faktor: Campingen har lekeplass med f.eks utsjebane på 7 meter, karusell, husker og sandkasse. Du ligger ellers rett ved fornøyelsesparken Kongeparken. I området har du også Figgjo fabrikkutsalg og merkevare-sentret Norwegian outlet, som er vel verdt et besøk enten du ser etter kupp på sportsklær eller en ny dress eller kjole. En kort kjøretur unna, er alle jærstrendene, Bryne, Klepp, Sandnes og Stavanger sentrum.

Priser og mer info hos Kongeparken camping.

Campingplasser på Jæren og telt

Det er ulike priser på å telte på campingplasser på Jæren, men du trenger ikke leie deg inn et sted. Allemannsretten gjelder også på Jæren, og Jæren friluftsråd har listet opp steder du kan telte i inntil to dager på samme sted. Her er listen over gratis teltplasser på Jæren med toalett.

Merk: Det er ikke lov å telte eller campe på og ved de store sandstrendene langs Jærkysten. Dette er landskapsvernområde og spesielt sanddyneområde er svært sårbart med tanke på slitasje. I tillegg er det mange plante- og fuglefredningsområder der det ikke er tillattt med teling og camping. Sanddyneområdene der det er forbud mot telting og overnatting kan man se på kartet jaerstrendene verneområder.pdf. Dette gjelder også i området på Ogna og Laugarbergvika. 

Har du bobil og er på jakt etter et sted å stå for en dag eller en natt i bysentrum? Sjekk denne listen med mer enn 10 steder for bobilparkering på Jæren, og fasilitetene du får. Listen har også med strandcampinger. I 2024 ble det også bobilparkering nært Stavanger sentrum, ved Paradis stasjon.

Denne listen ble oppdatert 16. juli 2024.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap