Nasjonal turistvei Jæren 5 steder verdt å stoppe for
Overnatting

Bobilparkering på Jæren: 12 steder fra strand til by

For deg som leter etter bobilparkering på Jæren, kan vi glede deg med at regionen kan by både på bobilparkering ved strand, i bysentrum og i havner, som på Sirevåg bobilparkering. Denne listen går fra sør til nord i Jæren-regionen. Fra Sirevåg i Hå til Stavanger er det rundt 60 kilometer. Langs denne strekningen er det mye å velge mellom for deg som ser etter et sted å parkere bobilen.

På bildet under ser du Borestranden i Klepp kommune der bobilparkeringen er rett ved. I denne listen har vi kun med én fricamping-mulighet, da det rett og slett ikke er så mange av dem.

Bobilparkering på Jæren Campingplasser på Jæren Borestranda
Borestranden i Klepp. Rett bak er det både campingplass for bobil, og også en god dagsparkeringsplass (06-24) med dusj og toalett.

1. Hå: Sirevåg bobilparkering

Hvor: Sirevåg havn

Pris: 200 kroner. For det får du en stor grusplass med strøm. Sanitæranlegget på kaia er en kjapp spasertur unna. Du kan tømme bobiltoalettet her. Det er også søppelkontainer

Sesong: I 2024 åpnet Hå kommune parkeringen 15. mars, og den vil trolig stenge for sesongen rundt 1.november.

Sirevåg. Her er det kort vei til krigsminner, du kan prøve fiskelykken eller ta turen til Ogna scene for en konsert.

2. Hå: Ogna camping (helårs)

Hvor: Nordsjøvegen 4061, 60 km sør for Stavanger, 20 km nord for Egersund.

Pris: 350 kroner for strøm og plass på asfalt. Tilgang til sanitæranlegget med toaletter. Merk at dusj koster 10 kroner for 5 minutter. Det er ellers stellerom, et lite kjøkken samt vaskemaskin og tørketrommel. Koster 60,- pr vask.

Sesong: Helårsåpent. Fra påsken 2023. Fredag 17.00 – 20.00. Lørdag og Søndag 11.00 – 16.00. Fra 20/6 – 15/8 åpent 09.00 – 22.00. Etter sesong åpent fredag-lørdag og søndag ut september. Ellers på året bør en ringe i forkant.

Ekstra jillt: Ligger ikke langt fra togstasjon og rett ved en av Norges fineste, hvite sandstrender. Se flere bilder fra campingen i vår liste om bobilparkering på Jæren tett på strand.

3. Hå: Brusand camping (helårs)

Hvor: Nordsjøvegen 3763. Ikke langt fra Ogna camping.

Pris: Sist vi sjekket var det 260 uten strøm og 300 med. Ingen priser er oppgitt på nettsiden. Ta kontakt med kari@brusand-camping.no eller på mobil 936 25 823 for booking, pris eller andre forespørsler. Dusj kostet i 2021 15 kroner for 5 minutter. Det er også tilgang til kjøkken (stengt på natt) og tømming for kjemisk toalett.

Sesong: Helårscamping.

Wow-faktor: Ligger også rett ved en av landets fineste sandstrender på hele 5 kilometer – og du er også tett på togstasjonen, om du vil reise kollektivt en dag og to.

Greit å vite: Det er satt opp hekk, gjerder og andre fine måter å lage litt privatliv på mellom bobilplassene vi så. Merk at plass 11 er veldig fin med en liten terrasse med stort gjerde. Det er fordi at stien til strandporten går forbi her. Så har du ikke noe imot litt folkeliv, er denne plassen en liten godbit. Lekeplassen er også like ved. Så får du vurdere om det er bra eller ei når du ser etter bobilparkering på Jæren.

4. Time: Bryne sentrum

Hvor: Rett bak Time rådhus, Røyrvika 10, 4340 Bryne

GPS: 58.73643º N, 5.65374º Ø 58° 44′ 11.2″N, 5° 39′ 13.5″Ø

Pris: 100 kroner, betaling med Vipps til 564775. Mulighet for vann samt å kaste søppel. Det er ikke mulighet for strøm, dusj eller tømming av toalett. Dette gjøres ved Abobil-butikken på Bryne. Den ligger rett ved BilExtra og Biltema. Og Plantasjen, dersom du trenger dyremat eller blomster.

Sesong: I 2024 helger fra fredager 17.00 til mandager 07.00. Sommersesongen hver dag, fra 26.juni til 11.august.

Wow-faktor: Sentrum er rett ved, samt friluftsområdet Sandtangen og det fine Frøylandsvatnet. Her ligger for eksempel den flotte brua Midgardsormen, et frisbeegolf-anlegg og dagsturhytta i Klepp. El-sykkelutleie i og ved rådhuset.

5. Klepp: Skeie flyplass (helårs)

Hvor: Rett ved småflyplass-stripa Skeie er det mulig å stå med bobil. Fjell-vandring.net har en glimrende beskrivelse på hvordan du kommer til denne litt hemmelige parkeringen. Du ser nemlig ikke et skilt til den, før du står ved avkjørselen. For å komme til Skeie følg Rv44 fra Nærbø mot Bryne. Ta av til Nordsjøvegen 507 andre avkjørsel etter bru ved Njærheim. Følg veien videre i ca. 3,7 km. Du vil passere innkjørsel til Refsnesstranda. Fortsett videre og innkjørsel ned til parkeringsplass. Denne er like etter skogen på venstre side (grusvei) i krysset inn til Saltevegen 258. 

Pris: 260 kroner per døgn, vann og strøm 40 kroner ekstra. Skal du bare stå her noen timer, koster det 20 kroner for inntil 6 timer. Betaling på myntautomat eller Vipps. Det er kameraovervåkning. Området blir også overvåket visuelt.

Sesong: Helårs.

Wow-faktor: En av Jærens flotteste rullesteinstrender ligger her. Også mulig å gå langs kysten til andre spennende steder på Jæren, les mer på nettstedet Sandalsand.

Ikke så wow: Det står om priser, kameraovervåking og regler på tre språk. Ikke på noen skilt var det plass til ordet «velkommen». Det gjelder for øvrig flere aktører. Dette kan det godt jobbes litt med.

6. Klepp: Reve havn (helårs)

Hvor: Nordsjøvegen 525, Klepp. Ligger cirka 8 kilometer nord for Skeie-parkeringen.

Pris: 100 kroner per døgn for bobil. Innkjøring/kortidsparkering 35 kroner.

Sesong: Helårs.

Merk: Plass til en håndfull bobiler, dersom alle parkerer smart og med påbudt avstand. Ingen fasiliteter.

Wow-faktor: Tett på havet. Her trives proffe surfere, så du har super utsikt til bølger og mye vær!

7. Klepp: Bore strandcamping (helårs)

Hvor: Borestranda 199, 4352 Kleppe, 25 minutter fra Stavanger.

Pris: 350 kroner + strøm. Bestilling kun pr telefon +47 976 16 623. Inkludert i prisen er do, dusj og kjøkkenfasiliteter samt at du kan tømme bobiltoalett her. Vaskemaskin og tørketrommer med betalingspoletter.

Sesong: Helårscamping.

Wow-faktor: Borestranden er en lang sandstrand hvor det ofte holdes surfekurs på grunn av gode forhold. Så forvent både proffer og ferskinger her. Men det er god plass til alle på den flere kilometerlange sandstranda. En av de beste stedene for bobilparkering på Jæren, slik vi ser det.

8. Sola: Ølberg camping

Hvor: Ølberg havnevei, 4045 Tjelta.

Pris: 350 kroner uten strøm, 60 kroner for strøm. Dusj 20 kroner, vaskemaskin 50 kroner. De tar ikke bestilling på camping.

Sesong:  I 2024 fra 8. mai til 30. august.  Fra 15. juni til 15. august og i helgene er det døgnvakt. NAF-medlem? Da får du 10 prosent rabatt.

Wow-faktor: Ligger ved en familievennlig strand. Fine gåturer til andre strender rett ved, som Vigdel og Hellestø. Følg Kyststien-merking. Kiosk ved campingen.

9. Sandnes: Sandnes havn (helårs)

Hvor: Jærveien 107, 4318 Sandnes. Bobilparkeringen er flyttet fra Sandnes Havn (hvor de de lager ny vei)  til den gamle brannstasjonen i Sandnes. Her har NLM Gjenbruken har laget flott ladepark og bobilparkering, og skal drifte denne. Du får tilgang til vann, toalett, ladepark og søppeltømming.

Sesong: Prøveperiode frem til 18. august 2024.

Wow-faktor: mulighet for gjenbrukskupp. Merk at Gjenbruken har åpent tirsdag, onsdag og torsdag i juli. Følg med på åpningstider og fristelser på Gjenbrukens Facebook-side, som oppdateres ofte.

10. Stavanger: Mosvangen camping (helårs)

Hvor: Stavanger camping – Mosvangen 15, Stavanger. Litt utenfor sentrum.

Pris: I 2023 er det 400 kroner, med strøm og sanitær.

Sesong: Helårs.

Ekstra jillt: Det kommunale, oppvarmede 25-meters helårs-utendørsbassenget Gamlingen ligger rett ved. Anlegget har også barnebasseng og plaskebasseng. Det er også 3 badstuer (1 felles, 1 for kvinner, 1 for menn) og trimrom. 90 kroner for voksne, men der er ulike rabatter. Små barn gratis. Det er også en søndagsåpen butikk rett ved.

11. Stavanger: Paradis – gåavstand til sentrum

Stavanger kommune rydder og asfalterer nå i juni, skriver Aftenbladet (+sak). Åpnes i juli en gang.

Hvor: Paradis. Rett ved Strømsbrua samt Paradis togstasjon. Rundt 50 plasser der en kan stå i maks to døgn pluss 10 kortidsparkeringsplasser for inntil 5 timer.

Pris: Ikke helt fastsatt, men lik Sandvigå i Bjergsted. Der koster det nå 30 kroner timen, mens døgnprisen er 250 kroner (1 døgn) 520 kroner (2 døgn) og 780 (3 døgn). Det vil være mulig å tømme søppel samt toaletter.

Sesong: Ikke oppgitt per nå. Dette blir uansett en midlertidig løsning, da Bane NOR skal bygge ut området. Det er derimot usikkert når.

Merk: Kjekk plassering med få minutters spasertur til Stavanger sentrum, og fin spasertur til den kule bydelen Storhaug med Tou Scene, puber og kafeer – og ikke minst badeplass og tursti i Godalen. Sjekk den og 4 andre barnevennlige badeplasser på vår liste. Også praktisk med nærhet til tog, som tar deg til jærstrendene på Ogna og Brusand. Til de andre jærstrendene må du ha bil.

12. Stavanger: Sandvigå – rett ved Gamle Stavanger

Hvor: Veritasveien 99, Sandvigå. Rett i nærheten av konserthuset og Gamle Stavanger. 6 plasser.

GPS: 58°58’39.8″N 5°43’14.7″E – denne kan være vanskelig å finne uten.

Pris: 30 kroner timen, mens døgnprisen er 260 kroner (1 døgn) 520 kroner (2 døgn) og 780 (3 døgn). Kun mulig å tømme søppel her. Maks tre døgn. Driftes av Stavanger parkering.  Easypark takstgruppe 57950.

Sesong: Midten av juni til trolig ut august. Kan være det nå er helårs.

Stavanger: Møllebukta nedlagt for overnatting!

Denne ble besluttet stengt for overnatting vinteren 2023. En kan selvsagt stå her som vanlig dagparkerende.

Hvor: Kiellandsstien 30, 4045 Hafrsfjord. Utsikt til Harfsfjorden og monumentet «Sverd i fjell».

Sesong: Parkeringsplassen er åpen hele året.

Merk: Flere kjekke ting å gjøre her, fra bading og grilling til tursti med prisbelønnet arkitetktur.

Stavanger kommune har laget en fin oversikt.

Bobilparkering på Jæren andre steder

Rennesøy og Finnøy var tidligere egne kommuner. Nå er de en del av Stavanger. Steder å stå her er blant annet Sokn Camping, Vikevåg Båtforening, Sjøberg Ferie og Øshusvik Båtforening. Fra alle disse fredelige plassene på øyene går det buss rett til sentrum rett i nærheten. Info finnes på Kolumbus.no, se rute 10.

Har du ikke vært på Jæren før? Da anbefaler vi at du leser vår liste med 11 grunner til å oppleve Jæren hele året!

Denne listen ble oppdatert 15. juli 2024.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap