Overnattinger på Jæren
Overnatting

5 unike overnattinger på Jæren – fra fyr til luksus

Gjør deg klar for vår liste med unike overnattinger på Jæren. For på ferie vil vi veldig gjerne unne oss unike overnattinger. Selv på Jæren kan du finne ganske så spesielle og unike steder å overnatte. Både ved jærstrendene og midt i bylivet. Eller som Nøtteliten i toppen av et tre. Og disse er like perfekte for en liten staycation som for venneturer.

1. Obrestad fyr i Hå kommune

Obrestad Fyr Overnatting

Med utsikt til havet og mot Høg-Jæren på hver sin kant, kan du leie deg inn i fyrvokterens bolig året rundt. Fyret er fra 1873, og har 3 ulike overnattingsmuligheter. Fyrvokterboligen, hybelen eller hundehuset. I tillegg til disse finnes det også 1902-huset som kan brukes til større arrangement eller møter. Fyret ligger på fastland med gode turmuligheter og Jærens rullestrender i nærheten.

Adresse: Håvegen 347, 4365 Nærbø

2. Boretunet i Klepp kommune

Boretunet overnattinger på jæren

4 minihus/leiligheter og hostell med 5 soverom, rett på stranden. Det er knapt 100 meter ned til Borestrandens langstrakte sandstrand. Norges vakreste? Sjekk selv! Uansett perfekt for deg som vil tilbringe noen late dager i fred og ro på stranda. Vil du ha en aktiv ferie? Da leier de også utstyr til surfing.

Adresse: Borestranda 481, 4354 Klepp

3. Sola Strand hotell i Sola kommune

sola strandhotell

Panoramautsikt over Nordsjøen, egen spa-avdeling og et oppusset strandhotell i 2022. Atmosfæren får deg likevel tilbake gamle dager. Hotellet ble bygget i 1914 og ligger rett ved flyplassen.

Adresse: Axel Lunds veg 27, 4055 Sola 

4. Trekronå Ogna i Hå kommune

Tenk å kunne våkne opp i tretoppen med fuglekvitter rett utenfor døra. Kaffe med utsikt. Det er totalt 3 hytter på stålstillas oppe i trekronene i himmelrommet på Ogna. Det er også mulig å bruke boblebad og sauna, som er felles for alle tre hyttene.

Adresse: Ogna, 4364 Sirevåg


5. Hotel Victoria Stavanger

Et moderne, historisk hotell i Vågen i Stavanger: det er ingen over og ingen ved siden av denne elegante damen. Victoria er en institusjon i Stavanger, og etter en formidabel oppussing og overtakelse av Team Hotels er det ingenting som er overlatt til tilfeldighetene her. Fra lunsjen og drinkene som serveres i Salon du Nord til rommene, og ikke minst suitene. Frokosten er også verdt å unne seg, selv om du ikke bor her. Her kan du også gå på afternoon tea på lørdager, men vær tidlig ute med bestilling. Den er veldig populær.

Adresse: Skansegaten 1,4006 Stavanger.

Flere unike overnattinger på Jæren?

Vi håper at fremtiden kan bringe frem enda flere unike overnattinger på Jæren som har det lille ekstra. Men vi kan også nevne Eilert smith, nabo til Victoria i sentrum av Stavanger. Definitivt også et luksushotell med det lille ekstra.

Lysten på noe godt å spise, hva med å teste ut en av Jærens bedre restauranter?

Fysen på noe godt, og du gjerne vil spandere på deg en opplevelse med lokalreist mat? Da vil vi gjerne tipse om disse unike, lokale restaurantene HER.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap