Overnattinger på Jæren
Overnatting

5 unike overnattinger på Jæren: fra fyr til luksus

Unike overnattinger på Jæren er det mange av. Enten det er ferie eller bare en natt unna hverdagen, er det ekstra kjekt med unike overnattinger. Jæren har mange valg, både ved jærstrendene og midt i bylivet. Eller som Nøtteliten i toppen av et tre. Det beste med alle, er at de er like fascinerende å oppleve året rundt.

1. Obrestad fyr i Hå

Obrestad Fyr Overnatting

Hva: fyrferie! Med utsikt til havet og mot Høg-Jæren på hver sin kant, kan du leie deg inn i fyrvokterens bolig alle årets måneder. Fyret er fra 1873, og har 3 ulike overnattingsmuligheter. Fyrvokterboligen, hybelen eller hundehuset. I tillegg til disse finnes det også 1902-huset som kan brukes til større arrangement eller møter. Fyret ligger på fastland med gode turmuligheter og Jærens rullestrender i nærheten.

Adresse: Håvegen 347, 4365 Nærbø

2. Trekronå Ogna i Hå

Hva: tretopphytter. Tenk å kunne våkne opp i tretoppen med fuglekvitter rett utenfor døra? Det gjør du her. Kaffe med utsikt. Det er totalt 3 hytter på stålstillas oppe i trekronene i himmelrommet på Ogna. Det er også mulig å bruke boblebad og sauna, som er felles for alle tre hyttene.

Adresse: Ogna, 4364 Sirevåg

3. Boretunet i Klepp

Hva: 4 minihus/leiligheter og hostell med 5 soverom, rett på stranden. Det er knapt 100 meter ned til Borestrandens langstrakte sandstrand. Norges vakreste? Sjekk selv! Uansett perfekt for deg som vil tilbringe noen late dager i fred og ro på stranda. Vil du ha en aktiv ferie? Da leier de også utstyr til surfing. Boretunet har også kafé.

Adresse: Borestranda 481, 4354 Klepp

4. Sola Strand hotell i Sola

Hva: badehotell på norsk! Panoramautsikt over Nordsjøen, egen spa-avdeling og et oppusset strandhotell. Atmosfæren får deg likevel tilbake gamle dager. Hotellet ble bygget i 1914 og ligger rett ved flyplassen og med Solastranden rett utenfor. Har også en fantastisk frokost, samt lunsj og middag med lokale råvarer. En del av Heimr-kjeden.

Adresse: Axel Lunds veg 27, 4055 Sola 


5. Hotel Victoria Stavanger

Hva: luksushotell. Et moderne, historisk hotell i Vågen i Stavanger: det er ingen over og ingen ved siden av denne elegante damen. Victoria er en institusjon i Stavanger, og etter en formidabel oppussing og overtakelse av Heimr er det ingenting som er overlatt til tilfeldighetene her. Fra lunsjen og drinkene som serveres i Salon du Nord til rommene, og ikke minst suitene. Frokosten er også verdt å unne seg, selv om du ikke bor her. Her kan du også gå på afternoon tea på lørdager, men vær tidlig ute med bestilling. Den er veldig populær.

Adresse: Skansegaten 1,4006 Stavanger.

Flere unike overnattinger på Jæren?

Det er absolutt flere unike overnattinger på Jæren som har det lille ekstra. Mange leier ut spektakulære boliger og hytter på Airbnb. Vi må også nevne Eilert Smith, nabo til Victoria i sentrum av Stavanger. Definitivt også et luksushotell med det lille ekstra. Her finner du også RE-NAA som i 2024 fikk 3 stjerner i Michelinguiden. Du kan prøve å bestille bord på RE-NAA i Stavanger, eller sjekk inn på Eliert Smith og prøv å få et bord på den måten. Må også bestilles i god tid.

Lysten på noe godt å spise?

Fysen på noe godt, og du gjerne vil spandere på deg en opplevelse med lokalreist mat? Da vil vi gjerne tipse om de to lokale restaurantene Villa Skeiane i Sandnes og Jøers på Klepp.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap