Gjør deg klar for v¨år liste med unike overnattinger på Jæren fra sør til nord. For på ferie vil vi veldig gjerne unne oss unike overnattinger. Selv på Jæren kan du finne ganske så spesielle og unike steder å overnatte. Og disse er like perfekte for en liten staycation som for jente/guttetur.

1. Obrestad fyr

Obrestad Fyr Overnatting

Med utsikt til havet og mot Høg-Jæren på hver sin kant, kan du leie deg inn i fyrvokterens bolig året rundt. Fyret er fra 1873, og har 3 ulike overnattingsmuligheter. Fyrvokterboligen, hybelen eller hundehuset. I tillegg til disse finnes det også 1902-huset som kan brukes til større arrangement eller møter. Fyret ligger på fastland med gode turmuligheter og Jærens rullestrender i nærheten.

Adresse: Håvegen 347, 4365 Nærbø

2. Boretunet

Boretunet overnattinger på jæren

4 minihus/leiligheter og hostell med 5 soverom, rett på stranden. Det er knapt 100 meter ned til Borestrandens langstrakte sandstrand. Perfekt for deg som vil tilbringe noen late dager i fred og ro på stranda. Vil du ha en aktiv ferie? Da leier de også utstyr til surfing.

Adresse: Borestranda 481, 4354 Klepp

Bore stranden

3. Sola Strand hotell

sola strandhotell

Panoramautsikt over Nordsjøen, egen spa-avdeling og et nylig oppusset strandhotell. Atmosfæren får deg likevel tilbake gamle dager. Hotellet ble bygget i 1914 og ligger rett ved flyplassen.

Adresse: Axel Lunds veg 27, 4055 Sola 

4. Trekronå Ogna

jærstrendene Ogna
En liten gåtur unna hyttene finner du strender like fine som i syden!

Verdt å merke seg, selv om de ennå ikke har åpnet tretopphyttene på Ogna. Tenk å kunne våkne opp i tretoppen med fuglekvitter rett utenfor døra. Kaffe med utsikt. Til høsten åpner dette konseptet med 3 hytter på stålstillas oppe i trekronene i himmelrommet på Ogna. Målet er at bookingen skal være oppe og gå i august, og at du kan sjekke inn en gang i oktober.

Adresse: Ogna, 4364 Sirevåg


Flere unike overnattinger på Jæren?

Vi håper at fremtiden kan bringe frem enda flere unike overnattinger på Jæren som har det lille ekstra. Men vi kan også nevne Eilert smith og Hotel Victoria. Begge lokalisert i sentrum av Stavanger, og kan så absolutt klassifisert som små luksushotell med det lille ekstra.

Lysten på noe godt å spise, hva med å teste ut en av Jærens bedre restauranter?

Fysen på noe godt, og du gjerne vil spandere på deg en opplevelse med lokalreist mat? Da vil vi gjerne tipse om disse restaurantene HER.