På Jæren venter mange opplevelser for både store og små hele året. Noen av dem er også helt gratis! Listen går fra sør til nord.

1. Nærbø: Nærbøparken/Fugleparken

Nærbøparken

Midt på Nærbø ikke så veldig langt fra Vitengarden, finner du Nærbøparken eller fugleparken som den også blir kalt. Her har det vært park siden midten av 1930-tallet. Og de eldste trærne i parken er over 65 år. Parken er i dag driftet av kommunen, og ved den lille dammen finner du flere tamme fugler som ender, påfugl, svaner og høns. Og selvfølgelig en god del ville. Sett gjerne av noen timer til å vandre rundt, og ta med egen niste.

Nærbøparken

Adresse: Parkvegen 23B, 4365 Nærbø. Gratis parkering.

2. Sandnes: Planetstien

Har du barn som er over gjennomsnittet glad i planeter? Eller bare nysgjerrige på solsystemet? På planetstien i Sandvedparken i Sandnes kan du gå tur og kjenne på avstanden i vårt eget solsystem. 1 meter på stien tilsvarer en million kilometer i solsystemet. Turen går langs Storånå og strekker seg 3.5 kilometer fra Sandnes til Ganddal. På turen finner du flere grønne lunger, sandvolleybane og lekeparker.

Adresse: Sanvedparken, Kvellurveien 23, 4319 Sandnes. Gratis parkering.

3. Stavanger: Geoparken

Stavangers mest fargerike lekeplass? Nabo til Oljemuseet, og lekeparken er bygget opp med elementer fra oljeindustrien og inspirert av Trollfeltet i miniformat. Også brukt som skatepark.

Adresse: Kjerringholmen 1, 4013 Stavanger. Betalt parkering rett ved, samt kort vei til parkeringshuset på Jorenholmen i sentrum.

Dette er er kun et lite fåtall av gratis parker en kan leke seg på når du besøker Jæren. I farten kan vi også nevne nye Ruten i Sandnes som har fått en flott skate- og aktivitetspark midt i sentrum. Ellers har du Ajaxparken i Stavanger sentrum, Tasta skatepark samt en liten skatepark rett ved Jærhagen kjøpesenter på Klepp.

Trykk gjerne inn på innlegget vårt om Frisbee golf, vi har flere gratis parker på Jæren som er en perfekt aktivitet i fint vær.