Aktiviteter på Jæren Ting å gjøre med barn på Jæren Ruten Lekeplass Sandnes
Aktiv ute

3 aktiviteter for barn på Jæren som er gratis

Finnes det aktiviteter for barn på Jæren som ikke koster noe? Ja! Noe i livet er heldigvis gratis. Det er mange ting å gjøre med barn på Jæren som ikke koster noe, både store og små hele året. Listen går fra sør til nord.

Ting å gjøre med barn på Jæren Ruten Lekeplass Sandnes
Like ved tog- og busstasjonen i Sandnes sentrum ligger en stor lekepark. Her er det også marked om sommeren og til jul.

1. Nærbø: Nærbøparken/Fugleparken i Hå kommune

Midt på Nærbø ikke så veldig langt fra Vitengarden, finner du Nærbøparken eller fugleparken som den også blir kalt. Her har det vært park siden midten av 1930-tallet. Og de eldste trærne i parken er over 65 år. Parken er i dag driftet av kommunen, og ved den lille dammen finner du flere tamme fugler som ender, svaner og høns. Og selvfølgelig en god del ville. Sett gjerne av noen timer til å vandre rundt, og ta med egen niste. Denne er helt der oppe over gratis aktivteter for barn på Jæren.

Adresse: Parkvegen 23B, 4365 Nærbø. Gratis parkering.

2. Sandnes: Planetstien i Sandnes kommune

Har du barn som er over gjennomsnittet glad i planeter? Eller bare nysgjerrige på solsystemet? På planetstien i Sandvedparken i Sandnes kan du gå tur og kjenne på avstanden i vårt eget solsystem. 1 meter på stien tilsvarer en million kilometer i solsystemet. Turen går langs Storånå og strekker seg 3.5 kilometer fra Sandnes til Ganddal. På turen finner du flere grønne lunger, sandvolleybane og lekeparker.

Adresse: Sanvedparken, Kvellurveien 23, 4319 Sandnes. Gratis parkering.

3. Stavanger: Geoparken i Stavanger sentrum

Stavangers mest fargerike lekeplass? Nabo til Oljemuseet, og lekeparken er bygget opp med elementer fra oljeindustrien og inspirert av Trollfeltet i miniformat. Også brukt som skatepark.

Adresse: Kjerringholmen 1, 4013 Stavanger. Betalt parkering rett ved, samt kort vei til parkeringshuset på Jorenholmen i sentrum.

Flere aktiviteter for barn på Jæren

Dette er er kun et lite fåtall av gratis parker en kan leke seg på når du besøker Jæren. Nye Ruten i Sandnes sentrum har en flott skate- og aktivitetspark midt i sentrum. Ellers har du Ajaxparken i Stavanger sentrum, Tasta skatepark samt en liten skatepark rett ved Jærhagen kjøpesenter på Klepp.

Trykk gjerne inn på innlegget vårt om Frisbeegolf. Det er en kjekk aktivitet for hele familien.

Visit Jæren Søndagsåpne kafeer
Share via
Copy link
Powered by Social Snap