En sann kaffedrikker trenger å vite hvor en kan få tak i den beste kaffen. Visit Jæren har tatt runden for å finne steder med ekstra god kaffe. Vi har også en liste for deg som ønsker kvalitets-te i kopp eller kanne. Les den HER.

Ekstra god kaffe i Stavanger

Stavanger sentrum er et mekka av små, koselige restauranter og steder en kan nyte en kopp med kaffe. Her finner du de fleste store kaffekjedene, men vi har forsøkt å gå uten disse og har kommet opp med en liten liste til deg som er glad i en god kopp kaffe:

1. Helmer: Breigata 8, 4006 Stavanger

Helmers Kaffe og te, Stavanger
Helmer kaffe og te er et typisk to go-sted. De har et stort utvalg av kaffe en kan kjøpe med seg og 44 sorter med ulik te, noen spesiallaget kun for deres egen butikk. En liten sofa og en langbord med plass til totalt 8 personer er det plass til inne i butikken. Ellers har de et to lange vindusseter på utsiden, perfekt for å nyte kaffen din i fred fra måkene som ellers frankerer byen litt for intenst.

2. Kokko: Østervåg 43, 4006 Stavanger

Kokko kaffe te Stavanger

Etter en liten test på Instagram og «Stavangers beste kaffe,» var dette stedet som oftest dukket opp som svar. Det er en litt gjemt oase. Huseieren er arkitekt, og har tegnet og fått laget mye i kafeen. Ser du noe du liker ekstra godt? Ingen problem, for du kan kjøpe det med deg. Sitteplasser i flere nivåer, og nede i kjelleren finner du en deilig og varmende peis til de kalde, sure dagene.

3. Jacobs brød

Pedersgata har mange kjekke steder, og flere har også åpent hver dag. Jacobs brød i Pedersgata 39 har åpent fra 9 til 17 alle dager. Vi heier litt ekstra på denne, som satser økologisk. Bakeriet og kafeene har hatt flere lokasjoner i Stavanger øst. Per vinter 2024 er de i alle fall i Pedersgata!

4. Ostehuset øst: Ryfylkegata 30, 4014 Stavanger

Med åpningstider til 18.00 hver dag er det ingen grunn for ikke å stikke innom Stavangers meste spennende bydel, Øst. Ostehuset har drevet på i 20 år. Kaffen er laget fra baristaer som bruker ferskbrente bønner. Du finner Ostehuset på 2 steder i Stavanger. Øst og Jåttåvågen på Hinna.

5. Kaffe og tehuset: Østervåg 14, 4006 Stavanger

Den lille, koselige butikken i sentrum har vært her i over 40 år! Det står det respekt av. Bredt utvalg av kaffe og te fra hele verden som kan kjøpes med hjem.

Ekstra god kaffe i Sandnes

6. Coffeberry: Vågsgata 34, 4306 Sandnes

Med et nylig 10-år jubileum i 2022, har dette blitt stedet for den beste kaffen i Sandnes sentrum. Ligger på Ruten og er et naturlig stoppested for deg som kommer med tog eller buss.

7. Rostrup: Langgata 18, 4306 Sandnes

Rostrup finner du sånn ca. midt i gågata Langgata. Med hovedfokus på god kaffe og te, finner du et stort utvalg her. Levert av Solberg og Hansen, men også et par lokale kaffebrennerier. Et par småbord å sette seg ved eller ta med kaffen til en shoppingrunde i Sandnes.


Foruten disse store byene har vi flere småsteder som også serverer veldig god kaffe. En skal selvfølgelig ikke glemme disse, men vi vil veldig gjerne ha hjelp til å finne disse, har du tips? Legg gjerne igjen en kommentar på vår Facebooks-side! Vi kan nevne tips om Horpestad planteutsalg på Bryne og Espressobaren på M44, også på Bryne.

Visit Jæren Søndagsåpne kafeer

Mellom kaffekoppene kan du tråle deg igjennom regionens beste unike butikker for en komplett dagstur. Se våre anbefalinger HER.

Listen ble sist oppdatert 18.01.2024. Da var det nemlig slutt for Italo i Hospitalgata i Stavanger.