Verden har en overvekt av te-drikkere. Norge er derimot i verdenstoppen i kaffedrikking, så det kan være langt mellom stedene som serverer skikkelig god te. Vi har funnet frem noen i Jæren-regionen som er verdt å besøke.

Kafeer med god te
Te med stil på No 18.

1. No 18 kulturkafé: Stavanger

Te-tilbud: Du får te i løsvekt fra Palais des Thés eller Dilmah. Eieren er opptatt av te, og uansett hva det er – så er det ikke papirpose-te. Den serveres enten i lekre kanner eller i stålkanne. Her serverer de også mandag til lørdag afternoon tea. Bare husk å bestille senest dagen i forveien.

Sitteplasser: Mange i flere avdelinger, med møbler fra en svunnen tid som det sømmer seg i et av byens eldste bygg.

Adresse: Skagen 18

Nettside med åpningstider her.

kafeer med te
Helmer er en spesialbutikk for kaffe og te. Med sitteplasser både ute og inne, hele året!

2. Helmer te og kaffe: Stavanger

Te-tilbud: Te fra den tyske forhandlere Flora farm. Du får te i pappkopp, det er et lite minus med papp-smak. Men du kan også ta med din egen kopp. Bra for miljøet, bra for te-opplevelsen. Løsvekt-teen kommer i stor og god stoff-pose. Du kan velge blant 44 te-sorter. De har det meste, fra grønn te fra Japan og Kina til te-blandinger laget spesielt for Helmer. Prøv Ryfylke, Preikestolen eller Stavanger. De selger også kaffe her, samt te- og kaffeprodukter samt søtsaker.

Sitteplasser: To områder inne (1 sofa og 1 stol, samt et langbord) og sittebenker langs vinduene ute.

Adresse: Breigata 8

Nettside med åpningstider og nettbutikk her.

Hos Helmer kan du velge mellom 44 sorter te, og du kan prøvesniffe hele utvalget!

3. Steam kaffebar: Stavanger

Te-tilbud: Et lite utvalg med de vanligste te-typene fra Black cat i stoff-poser.

Adresse: Klubbgata 5

Sitteplasser: Godt med plass inne, både ved bord og ved utkikksplass ved vindu. Også sitteplasser ute.

Nettside med åpningstider her.

4. Kokko: Stavanger

Te-tilbud: Te fra Waterloo tea. Serveres i løsvekt.

Adresse: Østervåg 43.

Sitteplasser: Sitteplasser i 2 til 3 etasjer alt etter sesong, og mange plasser ute. Merk at alle møblene inne kan kjøpes. Flere er designet av huseieren, som er arkitekt. Ekstra kjekt i underetasjen når det kaldt ute, da de har ekte peis der. Ikke noe lekeflammer i gass!

Nettside med åpningstider her.

Andre kafeer med te av høy kvalitet?

Vi ser frem til å teste andre steder. Vi vet at for eksempel CoffeBerry i Sandnes alltid tenker kvalitet i det de har i koppene. Og der har de også 10% miljørabatt om du kommer med egen kopp. Vi oppdaterer listen så snart vi har vært der! Send oss gjerne tips om andre te-steder på visitjederen*argusmedia.no, eller følg oss på Instagram og send oss en melding der!

PS: Afternoon tea serveres av mange steder i regionen, fra flotte hotell i bymiljø til restauranter som har strandutsikt. Vi har laget en liste med 7 steder for afternoon tea på Jæren. Bli fristet!

Visit Jæren Søndagsåpne kafeer