Ølberg camping
Overnatting

Bobilcamping på Jæren tett på strand

Bobilcamping på Jæren tett på eller rett ved stranden? Selvsagt! Jæren er perfekt for nettopp det. Her får du en liten liste over hvor du kan stå trygt med bobilen, og ha enten svært kort vei eller omtrent se rett på stranden.

Økt satsing på bobilcamping på Jæren

For fricamping er nemlig ikke så lett. De aller fleste, om ikke alle, parkeringene ved strendene er merket med at bobiler ikke kan stå der mellom 24 og 06. Det som derimot er bra, er at det er flere campingplasser å velge blant. Noen kommuner har også etablert steder du kan stå med med ulike fasilitetstilbud, som Sirevåg havn eller i Bryne sentrum. Sirevåg i Hå kommune har sesong fra rundt mars/april til oktober.

Samarbeid om bobilcamping på Jæren

Noen mener at dette ødelegger for de etablerte campingplassene. Men det kan jo også være at det dermed kommer enda flere bobilturister til området? Det er jo også sånn at alle som har bobil er ulike. Noen vil på en større camping, mens andre ikke trenger så mange fasiliteter. Noen trenger bare strøm en natt, og så drar vi igjen – andre vil gjerne legge seg til rette for en uke på en god camping. Mens en annen gruppe ikke trenger mer enn et trygt sted å være et halvt døgn før en drar, og orker ikke styret med innsjekk på camping.

Så det bør vel være en vinn-vinn-situasjon at en kan samarbeide, for eksempel om markedsføring om at Jæren har Norges beste dekning med bobilplasser? La oss håpe det.

Listen går fra sør til nord.

1. Brusand camping

Hvor: Nordsjøveien 3769, 4363 Brusand i Hå kommune, drøyt 30 km fra Egersund og 60 km fra Stavanger.

Pris: Bobiler og campingvogn kr. 260,- u/ strøm eller kr. 300,- m/strøm pr. natt.

Helårscamping: Ja. De har plass til 175 helårscaravantister.

Antall: Det er drøyt 50 plasser med strøm, et greit antall også uten strøm. Døgntidsplasser reserveres pr. tlf. etter kl. 12.00 samme dag som ankomst. E-post kari@brusand-camping.no eller telefon (0047) 936 25 823.

Fasiliteter: Dusj koster 15 kroner for 5 minutter. Det er også tilgang til kjøkken (stengt på natt) og tømming for kjemisk toalett. Kiosk på stedet, det er også lekeplass her.

Strand: Brusand strand, mer enn 5 kilometer lang sandstrand. Mellom stranda og bygda finnes Norges eneste naturlige lagune.

Ting å gjøre i området: Ogna golfbane ligger 5 minutter med bil unna, det samme gjør den sjamerende kulturscenen og kafeen Grønafed kulturtun. Det er håp i hengede snøre for elvefiskere, havfiskere eller innlandsfiskere. Campingen har også  3 lakselver som naboer: Ognaelva, Håelva og Fuglestadelva. Sistnevnte renner ut i sjøen ved campingen.

Du kan også gå tur til Synesvarden, om du blir strandlei. Her ser du ut over 12 prestegjeld. Her er mer detaljert turinfo fra Stavanger turistforening. Området omkring Synesvarden er det største gjenværende lyngheilandskapet på Jæren. Slik så også Flat-Jæren ut før oppdyrkingen for alvor endret Jæren i siste halvdel av 1800-tallet, skriver DNT Stavanger om den cirka 2 timer lange turen.

Ekstra kjekt: Det er satt opp hekk, gjerder og andre fine måter å lage litt privatliv på mellom bobilplassene vi så. Veldig fint at det også er fast avsatte plasser, slik at en ikke er usikker på hva som er «sitt område». Merk ellers av plass 11 er veldig fin med en liten terrasse med stort gjerde. Det er fordi at stien til strandporten går forbi her. Så har du ikke noe imot litt folkeliv, er denne plassen en liten godbit. Lekeplassen er også like ved. Så får du vurdere om det er «no» eller «go»

Nettside: Les mer om tilbudet på campingen og hva som finnes i området ellers på Brusand camping. https://www.brusand-camping.no

Brusandstranda
Stranda neste!

2. Bore strandcamping

Hvor: Borestranda 199, 4352 Kleppe i Klepp kommune.

Campingen ligger rett over Boretunet, som forøvrig består av fire unike leiligheter kalt minihus og hostellbygget som har fem soverom i andre etasje, tegnet av Helen&Hard – om du får lyst på en natt utenfor bobilsenga. Du kan forresten også leie hytter på campingen i ulike størrelser.

Pris: Du vil finne priser og tilbud på leie av surfeutstyr oppslått i vinduet på campingens hvite kontorbygg. 250 kroner + strøm. Inkludert i prisen er do, dusj og kjøkkenfasiliteter samt at du kan tømme bobiltoalett her. Vaskemaskin og tørketrommer med betalingspoletter. 200 kr, pr døgn uten strøm. MERK: Bestilling pr telefon +47 976 16 623. Er ikke resepsjonen bemannet hvis du allerede står utenfor når du leser dette, er det altså bare å ringe. Det gjorde vi, og Vippset bare pengene.

Antall plasser: Ikke oppgitt på nettsiden. Det er ikke oppmerkede plasser, så her må en være løsningsorientert og fleksibel – selvsagt innenfor sikkerhetsreglene. Du kan stå enten rett ved resepsjonen, eller kjøre gjennom det private hytteområdet og komme til et større område. Også det med gress, men her er det også treplattinger. Utsikt mot sanddyner. Her er det også toalett.

Camping
Du står enten litt åpent til her, eller mer på rekke og rad rett ved trærne ikke langt unna den store plassen.

Fasiliteter: Enkle brakker med dusj og toalett sammen. Det er også toalett for de med funksjonsvariasjoner. Bruk er inkludert i prisen. Dette er nemlig ikke vanlig overalt. Ellers kiosk i resepsjon, og sommeråpent gatekjøkken når været tilsier det. Ellers tømming for kjemisk toalett utendørs ikke langt fra innkjøringen.

Strand: Du er 200 meter unna den 3 kilometer lange Borestranda. Vakkert? Ja, mange mener den faktisk er Norges vakreste.

Ekstra kjekt: Surfebrett, surfere og våtdrakter som henger til tørk preger området, og gir det en herlig stemning. Det er på grunn av all aktiviteten at det også er kommet en kafévogn kalt Bore Waves, som serverer forfriskninger. Den ligger midt mellom campingen og stranda.

Ekstraekstra kjekt: Du kan leie et festlokale her, med plass til 70 personer!

Merk: Vil du bare stå her på dagen med bobilen, kan du parkere enda lengre ned og være her frem til midnatt. Utedusj og toalett er satt opp her.

Shopping i området: Klepp sentrum er 10 minutter med bil unna, der finner du både det fine og passe store kjøpesenteret Jærhagen, to gode bruktbutikker samt den unike og lokal-berømte klesbutikken Christin’s, som har merker du ikke finner mange andre steder i Norge. Ellers er det 22 kilometer minutter til forlystelser i den kjente Kongeparken, og byer som Bryne, Sandnes og Stavanger er maks 25 minutter unna. Men vil du nå egentlig forlate stranda?!

Helårs bobilcamping på Jæren: Ja.

Nettside: Bore strandcamping.

3. Ølberg camping

Hvor: Ølberg havnevei, 4045 Tjelta i Sola kommune. Følg riksvei 510 og du vil se skilt til campingen.

Pris: 300 kroner uten strøm, 60 kroner for strøm.

Sesong:  I 2023 fra 10.mai til 30. august.  Fra 15. juni til 15. august og i helgene er det døgnvakt. NAF-medlem? Da får du 10 prosent rabatt.

De tar ikke bestillinger, men større grupper kan ta kontakt på forhånd. Kontaktinfo: +47 907 84 849 og e-post. olberg@jarenfri.no

Fasiliteter: Toaletter og dusj er fordelt på to bygg. Dusj 15 kroner, vaskemaskin 50 kroner.
Vaskerom med vaskekummer, vaskemaskin og tørketrommel. Pollet for maskinene får du kjøpt i resepsjon. To enkle oppvaskhytter, den ene med fryseboks.

Strand: Kun sanddynene er mellom deg og stranda, så det tar deg 10 sekunder å gå til Ølbergstranden. Den ligger lunt til, og er derfor veldig populær for barnefamilier i distriktet – sammen med Vigdelstranden som ligger en passe kort gåtur unna og 2 minutter i bil.

Ekstra kjekt: I havna selges det ellers ofte fangst fra båtene i sesong. Ølbergkiosken er legendarisk kjent for softisen sin.

Andre ting enn strandliv: Du kan selvsagt fiske her, det er også bunkerser etter krigen å se på, du kan sykle til nabostranda Vigdel og du kan følge Kyststien enten nordover eller sørover.

Merk: Det er ikke oppmerkede felt her. Ta hensyn til 4-metersregelen til neste enhet når du plasserer bobil (eller vogn eller telt). Har du med hengekøye? Fest den i trærne og nyt utsikten over Jærkysten!

Nettside: Les mer om campingen og Jæren friluftsråd sine mange turforslag i området.

Bobilcamping på Jæren andre steder?

Selvsagt. Her er en liste med 10 steder for bobilparkering både i Stavanger sentrum, så vel som campingplass i Stavanger og nesten fricamping langs Nordsjøvegen. Flere av stedene drives av private, uten mange fasilieter. Andre drives av kommunen.

Aktiviteter på jæren surfekurs bore

Oversikt over Jærstrendene

Vil du utforske de andre flotte strendene Jæren har? Vi har laget en liste med 10 av de beste Jærstrendene, så inn med stigetrinnet fra bobilcamping på Jæren og legg i vei!

Denne listen ble sist oppdatert 18.01.2024. Merk at prisene kan ha endret seg etter dette.

Aktiviteter på Jæren Familievennlige strender på Jæren Sove ute på Jæren Visit Jæren Søndagsåpne kafeer
Share via
Copy link
Powered by Social Snap