Bobilcamping på Jæren tett på eller rett ved stranden? Selvsagt! Jæren er perfekt for nettopp det. Her får du en liten liste over hvor du kan stå trygt med bobilen, og ha enten svært kort vei eller omtrent se rett på stranden.

Ølberg camping
Ølberg – campingen der du så og si er PÅ stranda
Bobilcamping ved strand
Brusand strand, stien går rett fra campingen

Økt satsing på bobilcamping på Jæren

For fricamping er nemlig ikke så lett. De aller fleste, om ikke alle, parkeringene ved strendene er merket med at bobiler ikke kan stå der mellom 24 og 06. Det som derimot er bra, er at det er flere campingplasser å velge blant. Noen kommuner har også etablert steder du kan stå med med ulike fasilitetstilbud, som 6 stykk i Sandvigå tett på Stavanger sentrum, Sirevåg havn eller i Bryne sentrum. Sirevåg har ikke oppgitt sesong, de andre to er for sommeren etter det vi kan forstå.

Fricamping bobil
Det finnes steder du kan fricampe ikke så langt fra strender, men de er ikke mange…..

Samarbeid om bobilcamping på Jæren

Noen mener at dette ødelegger for de etablerte campingplassene. Men det kan jo også være at det dermed kommer enda flere bobilturister til området? Det er jo også sånn at vi som har bobil er ulike. Noen vil på en større camping, mens andre ikke trenger så mange fasiliteter. Noen av oss trenger bare strøm en natt, og så drar vi igjen – andre vil gjerne legge seg til rette for en uke på en god camping. Mens en annen gruppe ikke trenger mer enn et trygt sted å være et halvt døgn før en drar, og orker ikke styret med innsjekk på camping.

Så det bør vel være en vinn-vinn-situasjon at en kan samarbeide, for eksempel om markedsføring om at Jæren har Norges beste dekning med bobilplasser? La oss håpe det.

Skilt til camping
På nasjonal turistveg Jæren ligger det flere fine campingplasser

Listen går fra sør til nord.

1. Brusand camping

Campingplass

Hvor: Nordsjøveien 3769, 4363 Brusand i Hå kommune, drøyt 30 km fra Egersund og 60 km fra Stavanger.

Pris: Bobiler og campingvogn kr. 260,- u/ strøm eller kr. 300,- m/strøm pr. natt.

Helårscamping: Ja. De har plass til 175 helårscaravantister.

Antall: Det er drøyt 50 plasser med strøm, et greit antall også uten strøm. Døgntidsplasser reserveres pr. tlf. etter kl. 12.00 samme dag som ankomst. E-post kari@brusand-camping.no eller telefon (0047) 936 25 823.

Campingplass
Denne porten tar deg ned til stranda
Campingplass
Fin lekeplass på Brusand camping

Fasiliteter: Dusj koster 15 kroner for 5 minutter. Det er også tilgang til kjøkken (stengt på natt) og tømming for kjemisk toalett. Kiosk på stedet, det er også lekeplass her.

Campingplass
Tømming av kjemisk toalett foregår utendørs. Sjekk vindretningen før du tømmer, det blåser ofte på Jæren!
Campingplass
Campingplass

Strand: Brusand strand, mer enn 5 kilometer lang sandstrand. Mellom stranda og bygda finnes Norges eneste naturlige lagune.

Ting å gjøre i området: Ogna golfbane ligger 5 minutter med bil unna, det samme gjør den sjamerende kulturscenen og kafeen Grønafed kulturtun

Det er håp i hengede snøre for elvefiskere, havfiskere eller innlandsfiskere. Campingen har også  3 lakselver som naboer: Ognaelva, Håelva og Fuglestadelva. Sistnevnte renner ut i sjøen ved campingen.

Campingplass
Fiskelykken kan prøves både i elver og til havs.

Du kan også gå tur til Synesvarden, om du blir strandlei. Her ser du ut over 12 prestegjeld. Her er mer detaljert turinfo fra Stavanger turistforening. Området omkring Synesvarden er det største gjenværende lyngheilandskapet på Jæren. Slik så også Flat-Jæren ut før oppdyrkingen for alvor endret Jæren i siste halvdel av 1800-tallet, skriver DNT Stavanger om den cirka 2 timer lange turen.

Ekstra kjekt: Det er satt opp hekk, gjerder og andre fine måter å lage litt privatliv på mellom bobilplassene vi så. Veldig fint at det også er fast avsatte plasser, slik at en ikke er usikker på hva som er “sitt område”. Merk ellers av plass 11 er veldig fin med en liten terrasse med stort gjerde. Det er fordi at stien til strandporten går forbi her. Så har du ikke noe imot litt folkeliv, er denne plassen en liten godbit. Lekeplassen er også like ved. Så får du vurdere om det er “no” eller “go”

Campingplass
Stien til stranda går mellom disse to bobilene. Se også bilde 2 og 4, som viser området fra andre vinkler.

Nettside: Les mer om tilbudet på campingen og hva som finnes i området ellers på Brusand camping. https://www.brusand-camping.no

Brusandstranda
Stranda neste!

2. Bore strandcamping

Borestranden, Klepp Kommune
Bore, alltid en fryd å komme hit uansett vær. Surfere, kitere, solbadere, turgåere. Noe for alle uansett vær og årstid. 200 meter fra campingen.

Hvor: Borestranda 199, 4352 Kleppe i Klepp kommune.

Campingen ligger rett over Boretunet, som forøvrig består av fire unike leiligheter kalt minihus og hostellbygget som har fem soverom i andre etasje, tegnet av Helen&Hard – om du får lyst på en natt utenfor bobilsenga. Du kan forresten også leie hytter på campingen i ulike størrelser.

Camping Bore
Resepsjon, hvor priser med mer er oppgitt. Her er det kiosk, utleie av surfeturstur med mer.

Pris: Du vil finne priser og tilbud på leie av surfeutstyr oppslått i vinduet på campingens hvite kontorbygg. 250 kr, pr døgn med strøm. 200 kr, pr døgn uten strøm. MERK: Bestilling pr telefon +47 976 16 623. Er ikke resepsjonen bemannet hvis du allerede står utenfor når du leser dette, er det altså bare å ringe. Det gjorde vi, og Vippset bare pengene.

Camping

Antall plasser: Ikke oppgitt på nettsiden. Det er ikke oppmerkede plasser, så her må en være løsningsorientert og fleksibel – selvsagt innenfor sikkerhetsreglene.

Camping
Du står enten litt åpent til her, eller mer på rekke og rad rett ved trærne ikke langt unna den store plassen.
Camping Bore
Dusj/wc-brakkene ligger få meter fra bobilplassene.

Fasiliteter: Enkle brakker med dusj og toalett sammen. Det er også toalett for de med funksjonsvariasjoner. Bruk er inkludert i prisen. Dette er nemlig ikke vanlig overalt. Var rent og greit da vi var der. Ikke tilgang på kjøkken per nå grunnet korona, dette kan endre seg og er generelt gratis å bruke. Ellers kiosk i resepsjon, og sommeråpent gatekjøkken når været tilsier det. Ellers tømming for kjemisk toalett utendørs ikke langt fra innkjøringen.

Bore camping
Praktisk med wc og dusj i samme rom, når du først tar morgenstellet.
Bore camping
Kjemisk toalett utendørs, men smart nok med litt vegger med tanke på både vind og lukt.

Strand: Du er 200 meter unna den 3 kilometer lange Borestranda. Vakkert? Ja, mange mener den faktisk er Norges vakreste.

Ekstra kjekt: Surfebrett, surfere og våtdrakter som henger til tørk preger området, og gir det en herlig stemning. Det er på grunn av all aktiviteten at det også er kommet en kafévogn kalt Bore Waves, som serverer forfriskninger. Den ligger midt mellom campingen og stranda.

Bore

Ekstraekstra kjekt: Du kan leie et festlokale her, med plass til 70 personer!

Merk: Vil du bare stå her på dagen med bobilen, kan du parkere enda lengre ned og være her frem til midnatt. Utedusj og toalett er satt opp her.

Bore surfere
Surfere vil du alltid se her

Shopping i området: Klepp sentrum er 10 minutter med bil unna, der finner du både det fine og passe store kjøpesenteret Jærhagen, to gode bruktbutikker samt den unike og lokal-berømte klesbutikken Christin’s, som har merker du ikke finner mange andre steder i Norge. Ellers er det 22 kilometer minutter til forlystelser i den kjente Kongeparken, og byer som Bryne, Sandnes og Stavanger er maks 25 minutter unna. Men vil du nå egentlig forlate stranda?!

Camping strandskilt
Campingen er 200 meter fra drømmestranda

Helårscamping: Ja.

Nettside: Bore strandcamping.

3. Ølberg camping

Ølberg camping
Kiosken på Ølberg hører ikke til campingen men ligger rett ved innkjørselen til den. Den er et yndet utfluktsmål, og softisen er berømt.

Hvor: Ølberg havnevei, 4045 Tjelta i Sola kommune. Følg riksvei 510 og du vil se skilt til campingen.

Helårscamping: Nei. Jæren Friluftsråd drifter campingen fra 10. mai til 30. august.  Døgnvakt i perioden 15. juni til 15. august og i helgene. NAF-medlemmer får rabatt.

Ølberg camping
Det er ikke oppmålte plasser. En vakt vil vise deg vei til din plass.

Pris: 250 uten strøm, 50 for strøm. De tar ikke bestillinger, men større grupper kan ta kontakt på forhånd. Kontaktinfo: +47 907 84 849 og e-post. olberg@jarenfri.no

Fasiliteter: Toaletter og dusj er fordelt på to bygg. Dusj er 10 kroner for 5 min.
Vaskerom med vaskekummer, vaskemaskin og tørketrommel. Pollet for maskinene får du kjøpt i resepsjon, koster 40 kroner. To enkle oppvaskhytter, den ene med fryseboks.

Bobilcamping på Jæren. Ølberg.
Ølberg camping er så strandnært som du kan få det.

Strand: Kun sanddynene er mellom deg og stranda, så det tar deg 10 sekunder å gå til Ølbergstranden. Den ligger lunt til, og er derfor veldig populær for barnefamilier i distriktet – sammen med Vigdelstranden som ligger en passe kort gåtur unna og 2 minutter i bil.

Ølberg strand
Ølberg

Ekstra kjekt: Strandhuset på Ølberg er en flott restaurant og kafé som ligger like ved, de har også kjente skalldyraftener og sin vri på afternoon tea kalt Tea by the sea. Disse blir kjapt utsolgt. I havna selges det ellers ofte fangst fra båtene i sesong.

Andre ting enn strandliv: Du kan selvsagt fiske her, det er også bunkerser etter krigen å se på, du kan sykle til nabostranda Vigdel og du kan følge Kyststien enten nordover eller sørover.

Kyststien skilt
Kyststien tar deg til nabostrenden, og deres nabostrender. Noen bruker deler av sommerferien på å gå hele den godt merkede Kyststien. For den er lang!

Merk: Det er ikke oppmerkede felt her. Ta hensyn til 4-metersregelen til neste enhet når du plasserer bobil (eller vogn eller telt). Har du med hengekøye? Fest den i trærne og nyt utsikten over Jærkysten!

Nettside: Les mer om campingen og Jæren friluftsråd sine mange turforslag i området.

Ølberg
Vil du bare hit på dagstur, kan du parkere ved Strandhuset på Ølberg rett ved campingplassen. Fin utsikt for en dag her også, og et godt utgangspunkt for å gå langs den merkede Kyststien.

Oversikt over Jærstrendene

Vil du utforske de andre flotte strendene Jæren har? Vi har laget en liste med 10 av de beste Jærstrendene, så inn med stigetrinnet og legg i vei!