Festivaler på Jæren er kjekt. Og det blir igjen gatekunstfestival i Stavanger, i regi av blant annet Pøbel og Atle Østrem. Og liker du musikkfestivaler, sport, drager eller vin har du også mye å glede deg til i 2023.

Mars

 • Stavanger vinfest 2023 åpner korkene for 23.gang, og denne gangen er datoene 22. til 25.mars. Det blir vintog allerde 22.mars klokken 18.00. Som vanlig overraskelsesmåltider og vinmesse.

Mai

 • Maijazz i 2023 i regi av Stavanger jazzforum har 35.års-jubileum, og går av stabelen på flere datoer. Først 5.mai med Kyle Eastwood & SSO i Kuppelhallen og «Vi feirer Eberson» på Spor:5. Deretter blir det konserter 9.mai, 10.mai, 12.mai, 13.mai og 14.mai. Konsertene spilles i år på følgende steder i Stavanger: Folken, Spor:5, Stavangeren og Stavanger konserthus. Artister er blant annet Jan Garbarek med Trilok Gurtu, Paal Nilssen-Love, Bobo Stenson Trio og Billy Cobham’s Spectrum 50 Band. Hele Maijazz-programmet ser du her.

Festivaler på Jæren

Juni

 • Vaulen Open Air er en helt ny musikkfestival i Stavanger som riffes i gang 9.juni og avsluttes dagen etter. Her er det grei adkomst fra nord og sør med tog. Artistene som er bekreftet er Sting, Sondre Justad, Dagny, Zara Larsson, Dean Lewis, Beharie, Bernhoft, Kjartan Lauritzen, Kristian Kristensen, Ka2, Maria Mena, Ramón og Synne Vo. Du kan kjøpe vanlige billetter og VIP-billetter.
 • Musikkfestivalen Jærnåttå på Bryne arrangeres i 2023 den 2. og 3.juni. Med andre ord ikke i mai, som mange er vant med. På plakaten fredag står blant annet danske Lukas Graham, TNT, Tora og Staysman. Lørdag spiller Ingenting, Highasakite, Metteson og Madcon. Torsdagen blir det Litla Jærnåttå for alle unge, øverst på plakaten står Tix. Cherry Cinema kommer også.
 • Skal du på musikkfestivalen Mablis i idylliske Vålandsskogen i Stavanger i 2023, er datoene 16. og 17.juni. Artister som er klare er blant annet Aurora, Madrugada, Lars Vaular og Marstein. Billetter og info på Mablis’ nettside.
 • Randabergfjellet er en festival der Norges minste landkommune lager en festival med noen av Norges største navn på et av Norges minste fjell…. Følg med på Randabergfjellets Facebook-side for program for 2023.
 • Gladmat i Stavanger er landets største matfestival. Den går over flere dager. I 2023 er datoene for Gladmat 28.juni til 1.juli. Det handler om å spise og lære om mat, og ofte er mye spennende du også kan melde deg på. Program på Gladmats nettsted.
 • Dragefesten på Sola er Norges største og eldste dragefestival. Den har blitt arrangert hvert år siden 1990 av Sola Drageklubb, Sola Kommune og idrettlaget Havdur. Dragefestivalen på Sola vil i 2023 har følgende datoer: Lørdag 10. juni kan alle bygge drager og søndag 12.juni blir det dragefestival på Hellestøstranden fra kl 12 – 16. Salg av mat og drager. Følg med på nettsiden til Sola drageklubb for mer info.
 • Gatekunstfestival i Stavanger juni til september: Nuart fikk ikke tilskudd til street art-festival i Stavanger, men det gjorde Nice Surprise. Pøbel, Atle Østrem, Tore Pang og Izabell skrev blant annet følgende i sin søknad som ble innvilget: Gatekunstfestivalen Nice Surprise 2023 starter 3. juni med et Blockparty i Fargegaten og avsluttes 9. september med en fest på Tou Scene. Mellom disse to datoene skal det dukke opp kunstverk rundt omkring i hele byen, stilige overraskelser for de som bor i området eller tilfeldigvis går forbi.

Juli

 • Musikkfestivalen Ranglerock på Bryne har ikke kommet med datoer eller artister per januar 2023. Følg med for billetter og mer info på Ranglerocks nettside.

August

 • Blinkfestivalen er tradisjon, og landets beste på ski kommer til Sandnes og Gjesdal 2.til 5.august i 2023. Fullstendig program kan du lese her.
 • 25. og 26.august 2022 er datoene for musikkfestivalen Utopia i Bjergstedparken i Stavanger. Bekreftede navn til pop- og elektronikafestivalen er Karpe, Ballinciaga, Chris Holsten og Emma Steinbakken. Flere navn slippes litt og litt på Utopias nettsted.
 • Traktorpulling-stevne på Jæren er også en klassiker. Dato og sted er ikke bestemt for 2023. Følg med på Jæren tractorpulling på Facebook.
Festivaler på Jæren

September

 • Brynerocken på Hvelvet på Bryne kan du få med deg 1. og 2.september i 2023. Fredag er tribute-night. Lørdag står følgende band på scenen Dynazty (SE), Writing the future (SE), Kardang, Vorbit, Taking back October. Dagsbilletter eller helgepass kan du kjøpe hos Linticket her. Aldersgrense 18 år. Les mer på Brynerocken.no.
 • Stavanger og Sølvberget er kjent for den store og gode litteraturfestivalen Kapittel. I 2023 arrangeres den fra 20. – 24. september. Årets tema er håp. Den fransk-marokkanske forfatterstjernen Leïla Slimani kommer. Hun mottok Goncourt-prisen for romanen «Vuggesang», som ble oversatt til over 40 språk. Følg med videre på programslipp her.
 • En kan ikke skrive om festivaler på Jæren uten å ha med Potetfestivalen på Bryne. I 2023 blir den trolig også mot slutten av september. Faste innslag er vanligvis nasjonal Gråtassparade, badeand-race, VM i greiphiving, komletelt og salg av poteter i bøtte. Følg med på Potetfestival-nettsiden for info og nøyaktig dato. 

Andre festivaler på Jæren?

Det vil alltid dukke opp små og store festivaler på Jæren. Vi har laget en oversikt over de mest kjente, og noen helt ferske. Det kan lønne seg å følge med hos Ticketmaster og Linticket.

Når du skal på en eller to festivaler på Jæren, kan det også være smart å tenke litt på miljøet. Vi har laget en liten guide med 6 miljøsmarte valg på Jæren. I guiden får du tips til de billigste togbillettene for vennegjengen eller en familie på 4. For når du skal velge billetter hos Kolumbus, er det ikke alltid like åpenbart hva som er det mest prisgunstige valget.

Du kan ellers lese mer om de spørsmålene vi får mest av. Fra vær og buss til Jærstrendene til hva som skjer ellers på Jæren i vår ofte spurte spørsmål-artikkel.

Denne listen ble oppdatert 11.mars 2023.

Visit Jæren Festivaler på Jæren