Festivaler på Jæren er kjekt, enten du er interessert i musikk, kunst, sport, drager eller traktorpulling. Her en oversikt over de mest kjente i Stavanger som Gladmat, Maijazz og Kapittel til ferskinger som Randabergfjellet.

Mars og april

 • Stavanger vinfest 2022 åpner korkene 30.mars og varer til 2.april. Det blir vintog, overraskelsesmåltider og vinmesse.

Mai

 • Maijazz i 2022 i regi av Stavanger jazzforum går av stabelen fra 9. til 18.mai. Konsertene spilles i år på følgende steder i Stavanger: Folken, Spor:5, Stavangeren og Stavanger konserthus i Fartein Valen og Kuppelhallen. Artister er blant annet Mike Stern/Bill Evans band med Dennis Chambers og Gary Grangers, Bill Frisell Trio, Mulatu Astakte og Jon Balke. Hele Maijazz-programmet ser du her.
 • Musikkfestivalen Jærnåttå på Bryne arrangeres i 2022 den 27. og 28.mai, og på plakaten står blant annet D.D.E, Isah, Julie Bergan, SKAAR, Dagny og Chris Holsten.

Juni

 • Riskafestivalen arrangeres hvert år i juni på Hommersåk i Sandnes. I 2022 er datoene 3. til 5. juni. Det vil være 10 artister fordelt på 3 scener. Artister i år er blant annet Vassendgutane, Staysman, Sardines og Kriminell kunst. Festivalen består ellers av en salgs- og utstillingsmesse i Hommersåkvågen, ungdomsdisco, bryggeshow og turneringer. Arrangør er Lions Club Sandnes/Riska. Overskuddet går til humanitære formål. Se hele programmet på Riskafestivalens nettside.
 • Skal du på musikkfestivalen Mablis i idylliske Vålandsskogen i Stavanger i 2022, er datoene 17. og 18.juni. Artister som er klare er blant annet Big Thief, Mods, Girl in red, Emilie Nicholas og Gabrielle. Billetter og info på Mablis’ nettside.
 • 17 – 19. juni 2022 kan du få med deg Randabergfjellet. Det er en festival der Norges minste landkommune lager en festival med noen av Norges største navn på et av Norges minste fjell….som de selv så pent sier det. Stavangerkameratene og Smith & Tell er allerede klare. Følg med på Randabergfjellets Facebook-side.
 • Gladmat i Stavanger er landets største matfestival, og den går over flere dager. I 2022 er datoene for Gladmat 29.juni til 2.juli. Det handler om å spise og lære om mat, og ofte er mye spennende du også kan melde deg på. Ett år ble folk matet med skjeer, et annet år var det mat-teater. Program på Gladmats nettsted.
 • Dragefesten på Sola er Norges største og eldste dragefestival. Den har blitt arrangert hvert år siden 1990 av Sola Drageklubb, Sola Kommune og idrettlaget Havdur. Dragefestivalen på Sola er tilbake i 2022, og festivalen har følgende datoer: Lørdag 11. juni kan alle bygge drager i Stangelandsenteret på Sola fra kl 11 – 15. Priser fra kr 60. Søndag 12 juni blir det dragefestival på Hellestøstranden fra kl 12 – 16. Salg av mat og drager. Parkering kr 50. Følg med på nettsiden til Sola drageklubb for mer info.

Juli

August

 • Blinkfestivalen er tradisjon, og landets beste på ski kommer til Sandnes og Gjesdal 3.til 6.august i 2022. Fullstendig program kan du lese her.
 • 26. og 27.august 2022 er datoene for musikkfestivalen Utopia i Bjergstedparken i Stavanger. Bekreftede navn til pop- og elektronikafestivalen er den tysk-kroatiske produsenten Topic, Astrid S, Lemaitre, Alan Walker, Lars Vaular, Kamelen og Janove. Flere navn på Utopias nettsted.
 • Traktorpulling-stevne på Jæren er også en klassiker. Dato og sted er ikke bestemt for 2022, men i 2021 var det god gang på Bryne. Følg med på Jæren tractorpulling på Facebook.
Festivaler på Jæren

September

 • Brynerocken på Hvelvet på Bryne kan du få med deg 9. og 10.september i 2022. Når navnene er klare, slippes de på Brynerockens nettsted. Dagsbilletter eller helgepass kan du allerede fra i vinter kjøpe hos Linticket her.
 • Stavanger og Sølvberget er kjent for den store og gode litteraturfestivalen Kapittel. I 2022 arrangeres den fra 21. – 25. september. Følg med på programslipp her.
 • En kan ikke skrive om festivaler på Jæren uten å ha med Potetfestivalen på Bryne, som i 2022 blir fra 23. til 25.september. Faste innslag er vanligvig nasjonal Gråtassparade, badeand-race, VM i greiphiving, komletelt og salg av poteter i bøtte. Følg med på Potetfestival-nettsiden info. 

Andre festivaler på Jæren?

Det vil alltid dukke opp små og store festivaler på Jæren. Vi har laget en oversikt over de mest kjente, og noen helt ferske. Det kan lønne seg å følge med hos Ticketmaster og Linticket, og Visit Jæren vil selvsagt oppdatere her om det kommer nye, spennende festivaler på Jæren. For eksempel blir det ikke noe av ølfestivalen Sur og bitter på Sandnes i 2022, men de håper å være tilbake våren 2023.

Når du skal på en eller to festivaler på Jæren, kan det også være smart å tenke litt på miljøet. Vi har laget en liten guide med 6 miljøsmarte valg på Jæren. I guiden får du tips til de billigste togbillettene for vennegjengen eller en familie på 4, og til hvor dere kan handle vått og tørt til det beste både for lommeboka og kloden. For når du skal velge billetter hos Kolumbus, er det ikke alltid like åpenbart hva som er det mest prisgunstige valget.

Du kan ellers lese mer om de spørsmålene vi får mest av, fra vær og buss til Jærstrendene til hva som skjer ellers på Jæren i vår ofte spurte spørsmål-artikkel.

Visit Jæren Festivaler på Jæren