barnevennlige strender på Jæren Randaberg De beste strendene på Jæren
Friluftsliv

5 barnevennlige strender på Jæren – med do!

Barnevennlige strender på Jæren? Ja visst, her er ikke bare strender for surfere med store bølger! Skal du med små barn på strendene på Jæren, ser du gjerne etter noen som ikke har for store bølger, er oversiktlig og har toalett? Her er en liste over barnevennlige strender for familier på Jæren, med fasiliteter fra iskiosk til toaletter. Listen starter nord i Randaberg og går sørover. Som alltid med listene, er dette et utvalg.

barnevennlige strender på Jæren Randaberg
På Vistestranden kan du sitte både på sand og gress

1. Vistestranden: Randaberg

Adresse: Visteveien, Randaberg. Cirka 2 km fra sentrum.

Strand: Langgrunn og oversiktlig. Det er stupebrett i den ene enden. Lekeplass er det også, og mulig å sitte på både strand og gress.

Fasiliteter: Hotellet ved stranda har åpen iskiosk. Det er også toalett her.

Turmuligheter: Flott tursti i begge retninger fra stranda. Fint også å besøke Tungenes fyr.

2. Godalen strand: Stavanger

Adresse: Øvre Sandvikveien, Stavanger i bydelen Storhaug. Parkering er litt sånn alt etter hvilken retning du kommer fra.

Fra Stavanger sentrum går også buss 13. Husk at i helgene og etter 17 reiser 2 voksne og inntil 3 barn på samme voksenbillett.

Strand: Fin, liten strand. Stupebrett. Her sitter du mest på gress. Lekeapparater, samt en sandvolleybane bittelitt lengre unna.

Fasiliteter: Iskiosk, toalett, griller.

Turmuligheter: Flott tursti på drøyt 7 kilometer, som tar deg enten til båthavna i Hillevåg eller Lervig-området på Storhaug. Her er det også små steder en kan bade på.

3. Vaulen badeplass: Stavanger

Adresse: Ligger i Hinna bydel. Her er Google maps til Vaulen parkering. Merk at det blir fort fullt på parkeringen på varme dager.

Strand: Flere små, lune strender og badeplasser langs hele Vaulen. Du sitter mest på gress.

Fasiliteter: Toalett, stupebrett, volleyball-nett og flere lekeområder, også for å spille fotball. Det er også rampe ut i sjøen for bevegelseshemmede 

Turmuligheter: Fin sykkelsti rett ved stranda, både inn til Jåttåvågen med restauranter og lite kjøpesenter eller inn mot Stavanger. Hele Vaulenområdet er uansett nydelig for piknik.

4. Ølberg: Sola

Adresse: Ølberg Havnevei, 4045 Tjelta 

Strand: Liten, flott, familievennlig strand som ligger lunt til mellom Vigdel og Ræge- og Solastranden. Her sitter du mest på sand.

Fasiliteter: Det er en kiosk her, og restauranten Strandhuset som også serverer pizza med mer fra Dolly Dimple’s.

Turmuligheter: Kyststien går her, så du kan gå til strender i begge retninger. Også fint å sykle i dette området.

Tilrettelagt friluftsliv: Frilager har Hippocamp som kan leies for 20 kroner. Den gjør det lett å komme seg frem i sand og vann. Skal kun brukes på Ølberg. I campingsesongen 10. mai – 30. august, kan du parkere ved Frilager-boden. Utenfor sesong parker ved bommen på utsiden, eller på hovedparkeringen. Boden er låst. Kode for å låse opp mottas på e-post/SMS ved bestilling.

Merk at rett bak stranden ligger det en sommeråpen camping, for deg som gjerne vil være en natt og to.

5. Vigdel: Sola

Adresse:  Vigdelsvegen 4053, 4053 Rege. Parkeringen er ikke stor, så kom tidlig på godværsdager.

Strand: Liten, koselig strand i en bukt. Lengst inne er den grunn. Stranden er definert som verneområde. I 2022 kom det ny gangsti her, og noen av sanddynene er gjerdet inn for beskyttelse. En skal generelt helst gå på stranden og ikke i sanddynene på Jærstrendene.

Fasiliteter: Rullestoltilpasset toalett. Og som har lader til mobil. Det er også kommet en søppelsilo samt søppelposer for deg som vil være med på strandrydding.

Turmuligheter: Gå den flotte kyststien i begge retninger. Her ligger Vigdel fort. Her beiter også sauer og kyr.

Familievennlige strender på Jæren
Orrestranden i Klepp kommune. Nydelig sandstrand, og ved friluftshuset rett ved finner du grill og spiseplasser.

Barnevennlige strender på Jæren

Det er mange strender på Jæren. Her er en liste med de 11 beste strendene på Jæren. Er du påpasselig og følger med, kan det være barnevennlige strender også andre steder – som for eksempel Refsnes og Orre (se bildet over). Spesielt Orre er kjekt, da friluftshuset har et område du kan sitte under tak på og spise. Her er det også egne griller, eller dere kan bruke kafeen. Det er også toalett og dusj her. Det samme er det på Refsnes.

Men det må understrekes – og vi siterer Jæren friluftsråd – jærstrendene er populære badestrender, men havet står rett inn og det er sterke strømmer langs land som lager utgående strømkorridorer.

Ser du slike skilt, vær ekstra oppmerksom.

Når du er lei av strandlivet, er det mange andre kjekke ting en kan gjøre sammen med barna. Vi har laget en liste med 3 gratis ting å gjøre med barn og 3 lavterskelturer på Jæren.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap