Aktiviteter på Jæren Ting å gjøre med barn på Jæren Ruten Lekeplass Sandnes
Aktiv ute

Aktiviteter på Jæren: 7 steder med action

Aktiviteter på Jæren med litt fart og action? Her er listen for det. Ungdom kan jo kjede seg fort, eller vil helst ikke være med familien. Her er steder foreldre kan slippe tenåringen løs, eller bli med på moroa selv! Noe koster penger, noe er gratis.

1. Skateparker

Stavanger: Tasta skatepark, Gjerdeveien 84, 4028 Stavanger. Åpen 9-22 alle dager. Mer info om arrangment og annet på Nye Tasta Skatepark.

Sandnes: Ruten Skatepark rett ved buss- og jernbanestasjonen i sentrum. Ligger rett ved to kjøpesentre.

Klepp: Liten skatepark mellom rådhuset og Mc Donald’s tett på Jærhagen kjøpesenter. Åpent hele døgnet.

Se ellers liste fra Brettstedet med rundt 20 steder å skate i Stavanger.

2. Frisbeegolf

Du finner baner nesten overalt, virker det som. Steder som Randaberg, Nærbø, Bryne, Sandnes og Sola har frisbeegolf. Her er listen over 5 steder med frisbeegolf.

3. Surfing, kiting og kurs

Noe for hele familien å sjekke ut? Det arrangeres ofte kurs, og er du litt erfaren kan du leie brett – dersom du er her på ferie uten.

Ellers er det bare å nyte suring på Jærstrendene, men husk: det er forbud mot surfing/brettseiling/kiting på strender som er berørt av fuglefredning (1. okt. – 31. mars). Kiting er ellers kun mulig på følgende strender: Sola, Hellestø, Byberg, Bore og Brusand.  

Klepp: Boretunet ligger rett ved Borestranden, og har kurs for alle nivå. Adresse: Borestranda 481, 4354 Klepp.

På dagens strand: Surfschool har både faste kurs og drop in. På drop inn er det oppmøte hver lørdag og søndag kl 10.00. Ellers kan du forhåndsbestille kurs hver dag klokken 12 sommerperioden på dagens aktuell strand. Les mer hos Surfschool.

Aktivteter på Jæren Surfere Bore
Teori, så bølger!

4. Gokart

Sandnes: Fun center, Kvadrat kjøpesenter,  Gamle Stokkav. 1, 4313 Sandnes. Disse tilbyr Glowkart, mest for barn som vil ha action. På dette 1300m2 store området er det også en haug med andre aktiviteter, så sjekk ut hele tilbudet hos Fun center, som også har avdelinger i Sandnes og Gjesdal.

6. Paintball og bazookaball

Sandnes: Bazookaball spilles med myke baller, så passer både for små og store. Gellyball kan også spilles her, en litt mykere variant av painball. Fun center, Kvadrat kjøpesenter,  Gamle Stokkav. 1, 4313 Sandnes.

Sola: Paintball i Ølbergskogen, Sola. Som navnet tilsier, er dette utendørs og rundt 2 timer. Ubegrenset antall kuler, som er biologiske og går lett av i vask. Minimum 6 personer. Mer info hos Studioevent.

7. Escape room

Gjesdal: På Ålgård kan du få escape room og haunted house i western-stil! Passer for både familier og andre konstellasjoner. For her kan skrekk-graden være lett, medium eller ekstrem….For sistnevnte er aldersgrensen 18 år. Vi sier ikke mer. Adresse: Ålgårdslåtten 12, 4330 Ålgård. Les mer hos Fun center.

Stavanger og Sandnes: Jungel, pirat eller annet? Mange mysterier å løse hos Real Escape Game-gjengen som er både i Stavanger og på næringsområet Forus rett ved Ikea (og Equinor). Adresser: Stavanger escape room, Baades gt. 8, 4006 Stavanger/Grenseveien 21,

Aktiviteter på Jæren for minier

For de aller, aller minste kan det gjerne være mye action bare å leke på stranda. Her er 5 barnevennlige strender, som er lune og langgrunne og der det er både toalett og kiosk på flere. Vi har også en liste med 3 lavterskelturer, der du kan ha med barnevogn på tur. Det er også flere gårder med dyr en kan besøke gratis, som Gausel fritidsgård i Stavanger som blant annet har geiter, sauer, høner, griser, kuer og to alpakkaer. Vitengarden i Hå kommune har også dyr, og masse annet gøy for barn. Det er med andre ord mange ting å gjøre på Jæren. Kos deg!

Aktiviteter på Jæren Familievennlige strender på Jæren Sove ute på Jæren Visit Jæren Søndagsåpne kafeer
Share via
Copy link
Powered by Social Snap