Gatekunst på Jæren, såklart. Pøbel + Jæren = sant!

Året er 2020 og det er starten på en da ukjent «liten» pandemi kalt korona. Verden stenges plutselig helt ned, og det popper opp gatekunst relatert til nedstengningen. 13. mars dukker det opp et nå verdenskjent korona-love motiv kalt «The lovers» i en undergang på Bryne. Dette er bare en av flere steder på Jæren du kan oppleve gatekunst. Nuart-gatekunstfestival har i årenes løp satt sitt preg på store deler av Rogaland, og vi lister opp 5 steder fra sør til nord:

1. Bryne

Rockebonden av Pøbel på Bryne

Rockebonden på Felleskjøpveggen ved kjøpesenteret M44 er noen en ikke kan unngå når en ankommer Bryne i Time kommune fra nord. Kunsten er signert vår lokale gatekunstner Pøbel. Som også er godt kjent for sitt «The lovers»-bilde. Begge disse finner du i sentrum av byen.

2. Ølberg

Tar du turen ned til Ølberg havn i Sola kommune finner du et par bilder, kanskje ikke helt verdt å ta turen kun for disse. Men i tillegg finner en liten koselig sandstrand og Ølberg-kiosken samt Strandhuset med kafé og restaurant.

3. Rægestranden

Rægestranda gatekunst
Rægestranda i Sola kommune, her kan du kombinere gatekunst med krigshistorie

4. Stavanger lufthavn, Sola

Kommer du til Jæren med fly? Da er gatekunst noe av det første du ser, foruten de flotte strendene våre da. Hele Soltårnet er dekorert av gatekunstneren M-City. Inne i ankomsthallen finner du et stort veggmaleri av Snik. Ute på parkeringshuset finner du også to motiver og inne i terminalbygningen finner du også et par steder. Så her gjelder det å ha et åpnet blikk.

5. Stavanger sentrum

I Stavanger kan en melde seg opp og bli med på en felles gatekuns tur med arrangør Nuart street art tour. De siste årene har det ikke blitt noe av disse, men det håper at til våre 2022 skal de igjen tas tilbake. Se oppdatert program HER.

gatekunst på jæren
Dette kunstverket finner du ved leketøy-, hobby- og kostymebutikken Birkemo i Stavanger sentrum.

Når det er sagt så trenger du ikke være med på en guidet tur for å se på Stavangers gatekunst. For den finner du på nesten hvert hjørne over hele byen. Her er det bare å være oppmerksom. Fargegata er full av disse, og er du litt eventyrlysten tar du turen til Stavanger øst som har flere store veggmalerier.

Visit Jæren