Bryggeri på Jæren
Mat & drikke

Lokale bryggerier på Jæren – Salikatt, Brix og 3 til!

Lokale bryggerier brygger som bare det. Ølbrygging har uten tvil kommet for å bli. Og rundt oss på Jæren har vi fått mange flotte og veldig dyktige bryggere som gjør seg kjent i landet. Her er 5 lokale bryggerier på Jæren vi synes fortjener et besøk! Listen går fra sør til nord.

1. Brix brygghus i Time kommune

Midt i Bryne sentrum finner du Brix brygghus. Restaurant og bryggpub som har etablert seg i de gamle Stavanger Aftenblad-lokalene. Her kan du komme for god mat og god stemning. Og booker du i forveien, kan du også få en omvisning med ølsmaking. Merk at det er minimum 5 personer for dette. Annenhver søndag har de forresten også en av Norges best besøkte pubquizer.

Åpent: tirsdag, onsdag, torsdag 16.00–23.00, fredag 15.00–00.00, lørdag 12.00–00.00, søndag 16.00–22.00. Mandag stengt.

Adresse: Storgata 27A, 4340 Bryne

Hvordan komme seg til Brix brygghus? Ta Jærbanen til Bryne, og gå en kort spasertur til Brix.

2. RYGR brygghus i Klepp kommune

Har produsert lokal øl siden 2018 fra Kverneland Næringspark på Øksnavad, og er i dag regnet som toppen av norske microbryggeri, ifølge Untappd, appen der du kan rate øl. Her kan du booke en omvisning og ølsmaking. På kun 4 måneder i 2017 ble bryggeriet sin første tank ble brygget og en måned senerer ble de første flaskene tappet. Navnet Rygr stammer fra vikingtiden og betyr korndyrkere. I 2019 fikk Rygr sitt første øl på Vinmonopolet. Ønsker du å drikke den lokale ølen, finner du flere varianter på mange av de lokale pubene og restauranter i hele Rogaland. Den selges også på REMA, samt på eget utsalg.

Åpent: Birk bryggeriutsalg har åpent torsdag: 14.00-18.00, fredag: 12.00-17.00 og lørdag: 12.00-15.00

Adresse: RYGR BRYGGHÙS AS, Kverneland Næringspark, Plogfabrikkveien 15, 4353 Klepp Stasjon.

Hvordan komme seg til Rygr: ta Jærbanen til Øksnevadporten, og så gå i cirka 5-10 minutter alt etter kondis!

3. Jåttå gårdsbryggeri i Stavanger kommune

Med fokus på godt, lokalt håndverkøl brygget på egen gård. På Jåttå i stavanger finner du Jåttå gårdsbryggeri. Bryggeriet ble startet av 3 kompiser og hadde sin spede start i et gammelt grisehus. Det er nå blitt pusset opp og gjort om til bar, der de tar imot for bryggerivisninger. De dyrker egen humle og grønnsaker, så mer lokalprodusert kan det neppe bli. Lokale bryggerier på Jæren er altså veldig variert og allsidig.

Åpent: torsdager 16.00-18.00, lørdag 10-14.00. Følg med for endringer på Facebooksiden.

Adresse: Rogstadmyrå 19, 4020 Stavanger

Hvordan komme seg til Jåttå gårdsbryggeri: bil er nok det letteste, men tar du Jærbanen til Jåttåvågen stasjon sier Google at det tar 28 minutter å gå.

lokale Bryggerier på Jæren

4. Salikatt bryggeri i Stavanger kommune

Siden 2016 Salikatt bryggeri vært et lidenskapsprosjekt til Bjarte og kona Tonje. Bryggeriet sliter i dag med å møte etterspørselen og blir stadig utsolgt. Bryggeriets lokaler i Hillevåg har ulike arrangementer som after work.

Åpent: torsdag, fredag og lørdag. Se åpningstider her, de varierer alt etter om du skal ha varer fra tapperom eller over disk.

Adresse: Flintegata 2D, 4016 Hillevåg, Stavanger

Hvordan komme seg til Salikatt bryggeri: bil eller buss. Eventuelt kan du ta Jærbanen til Mariero stasjon.

5. Lervig bryggeri i Stavanger kommune

Tungvekteren Lervig Aksjebryggeri har holdt det gående helt siden 2003. Og har siden da utviklet seg til å bli et av Norges og Europas ledende mikrobryggeri. Bryggeriet har vunnet flere kåringer i Norge og utlandet.

Åpent: torsdag og fredag 14.00-19.00 og lørdag 12.00-17.00.

Adresse: Vierveien 1, 4016 Hillevåg, Stavanger

Andre lokale bryggerier på Jæren?

Det dukker alltid opp noe nytt på Jæren, men vi fremsnakkker også gjerne våre naboer, som Berntsen bryggeri. I Egersund finner du bryggeriet med historie tilbake til 1800-tallet. De brygger også whisky, gin, akevitt og snaps.

Skulle du gjøre besøkene på lokale bryggerier på Jæren til en helaften, kan vi jo legge med vår liste over Jærens unike restauranter HER.

Denne listen ble oppdatert 21.01.2024

Share via
Copy link
Powered by Social Snap