Lokal ølbrygging har uten tvil kommet for å bli. Og rundt oss på Jæren har vi fått mange flotte og veldig dyktige bryggere som gjør seg kjent i landet. Her er 5 lokale bryggerier på Jæren vi synes fortjener et besøk! Listen går fra sør til nord.

Bryggeri på Jæren

1. Brix brygghus i Time kommune

Midt i Bryne sentrum finner du Brix brygghus. Restaurant og Jærens eneste bryggpub som har etablert seg i de gamle Stavanger Aftenblad-lokalene fra 2018. Her kan du komme for god mat og god stemning. Og booker du i forveien, kan du også få en omvisning med ølsmaking.

Adresse: Storgata 27A, 4340 Bryne

2. RYGR brygghus i Klepp kommune

Har produsert lokal øl siden 2018 fra Kverneland Næringspark på Øksnavad, og er i dag regnet som toppen av norske microbryggeri, ifølge Untappd, appen der du kan rate øl. I 2020 ble bryggeriet kjøpt av de 5 ansatte, men da med Grans bryggerier som majorietetseiere. Her kan du også booke en omvisning og ølsmaking.

På kun 4 måneder i 2017 ble bryggeriet sin første tank ble brygget og en måned senerer ble de første flaskene tappet. Navnet Rygr stammer fra vikingtiden og betyr korndyrkere. I 2019 fikk Rygr sitt første øl på Vinmonopolet. Ønsker du å drikke den lokale ølen, finner du den på flere av de lokale pubene og restauranter i hele Rogaland. Den er også på tax free-utvalget på Stavanger lufthavn, Sola.

Adresse: RYGR BRYGGHÙS AS, Kverneland Næringspark, Plogfabrikkveien 15, 4353 Klepp Stasjon

3. Jåttå gardsbryggeri i Stavanger kommune

Med fokus på godt, lokalt håndverkøl brygget på egen gård. På Jåttå i stavanger finner du Jåttå gårdsbryggeri. Bryggeriet ble startet av 3 kompiser og hadde sin spede start i et gammelt grisehus. Det er nå blitt pusset opp og gjort om til bar, der de tar imot for bryggerivisninger. De dyrker egen humle og grønnsaker, så mer lokalprodusert kan det neppe bli. Lokale bryggerier på Jæren er altså veldig variert og allsidig.

Ølutsalg torsdag, fredag og lørdag.

Adresse: Rogstadmyrå 19, 4020 Stavanger

lokale Bryggerier på Jæren

4. Salikatt bryggeri i Stavanger kommune

Siden 2016 Salikatt bryggeri vært et lidenskapsprosjekt til Bjarte og kona Tonje. Bryggeriet sliter i dag med å møte etterspørselen og blir stadig utsolgt. Bryggeriets lokaler i Hillevåg fikk skjenkebevilling sommeren 2021, og har ulike arrangementer som after work. De har åpent for utsalg torsdag, fredag og lørdag. Følg med på nettsiden for mer info.

Adresse: Flintegata 2D, 4016 Hillevåg, Stavanger

5. Lervig bryggeri i Stavanger kommune

Tungvekteren Lervig Aksjebryggeri har holdt det gående helt siden 2003. Og har siden da utviklet seg til å bli et av Norges og Europas ledende mikrobryggeri. Det produserer opp mot 2 millioner liter øl i året som blir solgt i Norge og det store utland. Bryggeriet har flere kåringer i Norge og utlandet som topper best listene.

Kom gjerne innom for å besøke bottleshop i bryggeriet hvor de selger ølen sin eller book en omvisning.

Adresse: Vierveien 1, 4016 Hillevåg, Stavanger

Andre lokale bryggerier på Jæren?

Det dukker alltid opp noe nytt på Jæren, men vi fremsnakkker også gjerne våre naboer, som Berntsen bryggeri. I Egersund finner bryggeriet med historie tilbake til 1800-tallet. De brygger også whisky, gin, akevitt og snaps.

Skulle du gjøre besøkene på lokale bryggerier på Jæren til en helaften, kan vi jo legge med vår liste over Jærens unike restauranter HER.