Visit Jæren https://xn--visitjren-l3a.com Velkommen til - Randaberg - Stavanger - Sandnes - Sola - Klepp - Time - Hå - Gjesdal Fri, 18 Apr 2025 07:26:33 +0000 nb-NO hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.8 https://xn--visitjren-l3a.com/wp-content/uploads/2025/01/cropped-MASTER-logo4-1-32x32.png Visit Jæren https://xn--visitjren-l3a.com 32 32 Slik dyrkes jærske havregryn fra Line gard på Bryne https://xn--visitjren-l3a.com/jaerske-havregryn-fra-line-gard/ Thu, 17 Apr 2025 13:50:44 +0000 https://xn--visitjren-l3a.com/?p=6782 Som kunder ser vi prisen på kortreiste produkter. Klarer vi å forstå verdien av dem og arbeidet bak? Neppe. Med mindre du har jobbet på gård. Heidi Line forteller deg her om historien til jærske havregryn fra Line gard. Neste gang du spiser havregryn, kan det være du setter ekstra pris på det du har foran deg.

Når starter planleggingen på Line gard?

I februar lagar me vekstskifte og gjødselplan for jorda me driv. Så kjøpe me såfrø. Me gjødsler jordene med slange så fort jorda er klar. I fjor var det i slutten av april. Så horver me og sår. Så må ein ikkje gjødsle for mykje, då kan kornet leggja seg – det blir for kraftig, for tungt. Så håpa ein også på godt vêr, det vil si ikkje for mykje regn. Då er det også fare for sopp. Høstingen er også avhengig av vér.

Hva skjer etter høstingen?

Me leverer havren til Jæren Korn og malt som tørker og tek kvalitetsprøver av det. Når prøvane ser bra ut, blir det levert til Stangeland Mølle som tar ein siste sjekk.

Hvor høy er pulsen nå?

Det er sjølvsagt veldig spanande om me får det til eller ikkje. Dersom det blir godkjent blir det laga havregryn. Er det ikkje bra nok, brukar me det til dyrefôr. I 2024 ble det bra nok!

Line gard har det du trenger til havregrøt?

Ja, me har også jærsk mjølk! Me tappar fersk mjølk «rett frå tanken». Eller det vil sei at me må pasteurisere den fyrst, men me lågpasteriserer den på 68 grader i 20 minutt. Melka er då meir naturleg, med eit ekte fløytelag og smakar betre.

Ikke bare smaker den godt og gjør havregrøten din upåklagelig. Melka har også lang holdbarhetstid. Det er bare å ta turen til Bryne.
Du kan glede deg til store og små havregryn, melk, og kjøttprodukter fra egen gård samt mange matskattter fra andre lokale produsenter. Egen interiøravdeling er det også.

Line gard logo


Line gard
Hauglandsvegen 60, Bryne
Betjent fredag og lørdag.
Mandag til fredag 09.00 til 18.00
Lørdag 10.00 til 16.00
Søndag stengt

Anbefaler-merket

Line gard fikk i 2025 Anbefalt-merket fra Visit Jæren. Det går blant annet til steder som tilfører regionen det lille ekstra.






]]>
En lokal hemmelighet: Humlefabrikken hagekafé https://xn--visitjren-l3a.com/humlefabrikken/ Thu, 17 Apr 2025 10:26:51 +0000 https://xn--visitjren-l3a.com/?p=6738 Humlefabrikken hagekafé og bryggeri er en liten perle på Hundvåg, som har lenge vært en lokal hemmelighet. Nå oppdager stadig flere kremplassen til Randi Ellingsen Schutz og mannen Henning. Her kan du nyte hjemmelagde kaker og pizza, de har salgs- og skjenkebevilling, du kan kjøpe snittblomster i sesong og handle på pop up-markeder. Blant annet. Vi tok en prat med Randi for å få vite mer.

Hvordan skal gjestene finne frem?

🚌 Buss 1 Hundvåg stopper ved Kiwi ved Lundshagen. Både øst/vest og vest/øst kan tas. 

🚲 Bysykkel kan også brukes. 

🚗 Stavanger kommune har også tilrettelagt for store parkeringsplasser i nærheten, rett etter at du kjører ut av tunnelen. 

Det er ikke parkering hos oss i Lundeveien 13, men det tar ikke mange minuttene å gå fra parkeringsplassen. 

Når har Humlefabrikken hagekafé åpent?

Mars og april lørdager og søndager fra 12-17 (stengt i påskeuken).

Mai, juni og juli torsdager og fredager fra 14-19, lørdager og søndager 12-19.

Følg med på Instagram og Facebook for åpningstider for resten av året .

Dere har også bryggerkurs?

Ja, normalt legges det ut 1 arrangement i måneden. Følg med på vår Instagram og Facebook. Vi kan tilrettelegge for en gruppe på minimum 8 stykk, maks 12. Kontakt oss på post@humlefabrikken.no.

Hva anbefaler du ellers på Hundvåg?

Ta en tur på en av de mange nye turstiene som er laget i området. Stavanger Turistforening og Stavanger kommune har merket turstiene. Offentlige toaletter er også satt opp. 

Lundsvågen naturskole har åpent i perioder med akvarium, med ulike arrangementer for barnefamilier. Et besøk til dagsturhytta på Hundvåg anbefales også. Vennskapshyttå er ikke langt fra Humlefabrikken hagekafé.

Smakebiter fra Humlefabrikken hagekafé

Jul på Jæren
Humlefabrikken hagekafé

Randi og gjengen bruker særdeles gode råvarer, som Valrhona og kaffe fra Austrått kaffebrenneri. Menyen vil variere, men her er et eksempel fra en søndag i mars.

Bringebærmuffins med hvit Valrhona og crumble.
Pizzapai med mozarella, oliven og artisjokk.
Bjørnebærlimonade.
Karamellbrownie – vegansk og glutenfri.
Daddel fylt med pistasjkrem med mørk Valrhona.
Pizza-sleggi-veggi-Margherita.
Coockie med sjokolade.
Bananbrød.
Scones med peanøtter og tranebær.

Humlefabrikken hagekafé og bryggeri fikk i 2025 Anbefalt-merket fra Visit Jæren. Anbefalt-merket gis til steder som tilfører Jær-regionen det lille ekstra.

]]>
Morgenmøtet – et gratis nettverk der ingen er konkurrenter https://xn--visitjren-l3a.com/morgenmotet/ Mon, 14 Apr 2025 08:53:08 +0000 https://xn--visitjren-l3a.com/?p=6553 Hva er Morgenmøtet?

Morgenmøtet er for alle, uansett bransje. Morgenmøtet skal være annerledes treffpunkt. Morgenmøtet er ikke et sted bare for å selge. Det er først og fremst et sted for å lytte, spørre, være nysgjerrig, dele kunnskap og se hvordan vi kan hjelpe hverandre videre. Vi ønsker å koble folk sammen som har nytte av å bli kjent. Det er også viktig at du ikke ser på andre som konkurrenter, men at vi sammen faktisk kan trekke folk til regionen. Du må være i stand til å unne naboen kunder. Neste gang kan det jo være deg de kommer til.

Ikke alle er vant til å tenke slik, og blir redd eller sur dersom noen med et lignende konsept etablerer seg i nærheten. Heldigvis ser vi at mange ikke tenker slik. Så vi gleder oss til fortsettelsen av Morgenmøtet. Skal det ha en effekt for deg som deltar, må det ikke bli for stort. Her skal du ha anledning til å snakke med alle som kommer. Det er derfor begrenset antall plasser, og ikke nødvendigvis første til mølla. Av tidligere nevnte grunner.

Morgenmøtet er gratis

Mange har også utfordringer med å snakke om egne produkter. Det blir skryt, sies det. Er jeg egentlig så flink? Dette bygdedyret vil vi til livs. Så her er det også et trygt for deg som vil øve på snakke i mindre forsamlinger. Har du ikke en heistale klar, kan det være du har en etter et Morgenmøtet.

Visit Jæren og Butikkutvikler

Morgenmøtene arrangerer vi sammen med Gøril Helene Florvaag, eier av Butikkutvikler AS. Hun er en erfaren rådgiver for frittstående butikker, og står også bak Nisjebutikkens dag.
Vi tenker nemlig mye det samme, fra bittelitt ulikt ståsted.

🦸‍♀️ Butikk- og reiselivutvikling handler om det samme
🙌 Bolyst
🙌 Næringsutvikling

🦸‍♀️ Visit Jæren og Butikkutviklers drivkraft
🙌 Tenk først kundens behov, så ditt eget
🙌 Ta eierskap til historiene dine og bli din egen beste markedsfører

Alt dette og litt til skal Morgenmøtene handle om. For foruten gratis kunnskap fra oss, vil vi også ha gjester med solid autoritet innen sitt fag som intervjues av Visit Jæren-redaktør Ann-Mari Gregersen.
Med positivt fortegn har alle blant annet lært mye om ledelse, samarbeid og hvordan LInkedIn kan gi salgssuksess.

Datoer for Morgenmøtet 2025

Morgenmøtet vil bli holdt over hele Jæren, fra Randaberg til Gjesdal. De vil være hos steder vi vil løfte frem. Både gründere og de mer etablerte. Målet er å gjøre avstandene mindre i regionen. Kanskje forsvinner setningen «Vi skal helt til Bryne» når avreisestedet er Sandnes.

✅ 20. februar Helse med deg i fokus, Bryne i Time kommune. Fagprat med Heidi Line fra Line gard.

✅ 20. mars Vingtor arbeidsmat/Matboden Rogaland, Stavanger. Fagprat med Kristine Sirnes Moe fra Knowhing Why Exec og Cecilia Bie fra Kaffeknappen.

24. april Lyngnes gård, Randaberg kommune. Fagprat med grafisk designer Oda Opheim Vinge.

22. mai Hummeren hotell, Tananger i Sola kommune.

17. juni Humlefabrikken hagekafé og bryggeri, Hundvåg i Stavanger kommune.

28. august Hå gamle prestegard, Nærbø i Hå kommune.


✅Kun påmelding på epost


➡ post@butikkutvikler.no
Du er påmeldt når du har fått bekreftelse.

Visit Jærens annonsører har fortrinnsrett.


Hva sier tidligere morgenfugler?


]]>
Anbefaler-merket. Hvem får det og hvorfor? https://xn--visitjren-l3a.com/anbefaler-merket/ Sun, 13 Apr 2025 18:32:39 +0000 https://xn--visitjren-l3a.com/?p=6535
Anbefaler-merket til Visit Jæren. Består av bølge, solnedgang og hjerter samt en QR-kode.

Anbefaler-merket gir Visit Jæren til steder som tilfører regionen det lille ekstra og som vi er stolte av. Et sted verdt å stoppe for.

Oversikt Anbefaler-merket 2025

Her kan du se etter utmerkelsen som er gitt så langt i 2025.

Jerseymeieriet, Bryne

Line Gard gardsutsal, Bryne

Små øyeblikk kaffebar, Randaberg

Slettå gårdsutsalg, Randaberg

Coffeeberry, Sandnes

Norsk oljemuseum, Stavanger

Ostehuset, Stavanger øst

Fisketorget, Stavanger

Stas & Fjas, Stavanger

No 18 Kulturkafé, Stavanger

Ystepikene, Varhaug

Vadland gård, Vigrestad

Holdbart, Klepp

Humlefabrikken kafé og bryggeri, Hundvåg

Mingar Walker, Nærbø

]]>
Oljemuseet har åpent oftere enn du tror – ta turen! https://xn--visitjren-l3a.com/oljemuseet-apningstider/ Sat, 12 Apr 2025 15:10:30 +0000 https://xn--visitjren-l3a.com/?p=6506 Oljemuseet byr på både lek, film, panikkrom, bibliotek og kafé. Vi rigget oss til og tok en prat med markedsansvarlig Siri I. Vinje hos Norwegian Petroleum Museum / Norsk Oljemuseum.

𝐇𝐯𝐚 𝐬𝐤𝐢𝐥𝐥𝐞𝐫 Oljemuseet 𝐟𝐫𝐚 𝐚𝐧𝐝𝐫𝐞 𝐦𝐮𝐬𝐞𝐞𝐫 𝐢 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐨𝐧𝐞𝐧?

– Vi har åpent hver dag – nesten. Kun stengt 17. mai og noen dager i forbindelse med påske og jul. Sammen med utstillingene våre, så har vi også Geoparken like utenfor museet. Da kan barna leke ute først og så komme inn til oss. Om sommeren har vi åpent hver dag fra klokken 10.00 til 19.00, så da kan du få både en ute-del av dagen og en inne på oljemuseet.

𝐇𝐯𝐚 𝐛ø𝐫 𝐟𝐨𝐥𝐤 𝐟𝐚̊ 𝐦𝐞𝐝 𝐬𝐞𝐠 𝐡𝐨𝐬 Oljemuseet 𝐢 𝐚̊𝐫?

Vi har åpnet en utstilling som heter «Pappa». Der kan du høre historier fra noen av barna som ble berørt av Alexander L. Kielland-ulykken i Nordsjøen for snart 45 år siden. Foruten barnas historier, inneholder utstillingen informasjon om dokumentasjonsprosjektet om Kielland. Du kan også se en animasjon av ulykkesforløpet kvelden 27. mars 1980. Det er en sterk, men rolig utstilling.
Vi planlegger også oppgraderingen av utstillingen vi har, med kjekke aktiviteter for barn og unge voksne.

𝐇𝐯𝐚 𝐛𝐥𝐢𝐫 𝐛𝐞𝐬ø𝐤𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐬𝐭 𝐨𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐤𝐞𝐭 𝐨𝐯𝐞𝐫?

Noen blir overrasket over at vi har så mye tilrettelagt til barn – andre at det ikke 𝐛𝐚𝐫𝐞 er for barn, så det kommer an på hvilken besøkende du er. Vi ser også at flere kommenterer på at vi har en utstilling om klimautfordringene vi står ovenfor. Det er kjekt å overraske! Samtidig har vi filmopplevelsen «Ned i dypet» med en omsluttende og litt poetisk opplevelse gjerne overraske mange

𝐄𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐬ø𝐤 𝐩𝐚̊ Oljemuseet, 𝐡𝐯𝐨𝐫 𝐛ø𝐫 𝐭𝐮𝐫𝐞𝐧 𝐝𝐚 𝐠𝐚̊?

Ut på strendene! Det finnes få ting som slår opplevelsen av å gå på de jærske strendene, enten det er en ruskedag eller i fint vær! Og så liker jeg godt å gå innom Vitengarden på Nærbø i samme slengen.

Visit Jæren har også laget en artikkel med 11 jærstrender og hvordan du kommer deg dit.

ℹ Oljemuseet, Kjeringholmen 1A, Stavanger
ℹ Vitengarden, Kviavegen 99, Nærbø i Hå kommune
📸 Elise Åkesson/Jæren film og foto/Barnas Rogaland

💙 🌊 Oljemuseet har også fått Anbefaler-merket av Visit Jæren.

]]>
Et naturlig uteliv! 7 steder å sove ute på Jæren https://xn--visitjren-l3a.com/sove-ute-pa-jaeren/ Sun, 23 Mar 2025 07:25:00 +0000 https://xn--visitjren-l3a.com/?p=2457 Ser du etter et sted å sove ute på Jæren, fra Randaberg og Stavanger til Gjesdal og Hå, da er du kommet til rett sted. Listen tar også med toaletter i nærheten. For når en først skal sove ute, enten det er i hengekøye, telt, lavvo eller i gapahuk kan jo det være greit å ha ikke så langt unna. Er det ikke det, er det greit å huske på å gjøre som katten. Grave ned det du måtte etterlate deg av papir og annet, så ikke andre tråkker i det. Enkelte turområder og rasteplasser bærer dessverre preg av at en må minne folk på dette….

1. Randaberg: Vistneset

Adresse: Vistnesveien 148, 4070 Randaberg. Parkering ved Vistnestunet museum.

Stor gapahuk med innsyn noe skjermet fra stien rett ved, har grue og vedkasse. Se bildeserie til slutt i saken. Fint teltområde, og også trær til hengekøyer få meter fra gapahuk. Utsikt til sjøen. Her beiter det også sauer. 5 minutter maks å gå fra parkeringen. En kort spasertur unna gapahuken finner du også dagsturhytta Vistneshyttå i Randaberg. Den kan en ikke overnatte i.

Toalett: Toalett 20 meter unna.

2. Sola: Ølberg camping

Adresse: Ølberg Havneveg 93, 4053 Ræge.

Passer for deg med hengekøye eller telt, 20 meter fra sandstrand. Dette er en en sesongåpen camping fra mai ut august, så ikke gratis. Men så vidt vi vet eneste sted du kan sove ute så tett ved Jærstrendene. Ellers er det forbudt.

Toalett: På campingplassen.

3. Sandnes: Tengesdalsvatnet

Google maps-lenke: Tengesdalsvatnet parkering, Høleveien, 4308 Sandnes.

Passer fint for telt og veldig godt for hengekøye. Du trenger bare å gå 50 meter før du kan slå opp teltet. Bålplass.

Toalett: På parkeringen.

4. Sandnes: Gramstad

Google maps-lenke: Dalsnuten-parkeringen, Fjogstadveien, 4329 Sandnes. Dette er 10 minutter fra Sandnes sentrum.

Passer fint for telt og veldig godt for hengekøye. Bålplasser. De 5 gapahukene som er her, bestilles hos Sandnes kommune. Det er gratis. De ligger alle på et tun, og er tilpasset rullestolbrukere.

Toalett: Ved et hvitt hus ved parkeringsplassen. Overnatter du inne i skogen, er det et lite stykke å gå.

5. Sandnes: Alsvik

Adresse: Alsvik Natursenter, Alsvik, 4308 Sandnes.

Passer godt for telt, med 10 teltplasser. Skogen er ekstra fin for deg med hengekøye. Gapahuken er stor, til en skoleklasse, og ligger 100 meter fra parkeringen. Du kan også bestille gapahuk, grillanlegget og teltplass på forhånd hos Sandnes kommune. Det er gratis. På samme sted står også reglene for bruk.

Toalett: Enkelt toalettanlegg, tilrettelagt for rullestol. Merk: Vannet kan ikke drikkes før det kokes. Vi anbefaler derfor at eget vann medbringes.

6. Time: Melsvatnet

Adresse: Melsvatnet, Fv506 60, 4340 Bryne.

Passer for deg med telt, og ekstra fint for deg med hengekøye. Her er det både skog og hei. Jæren friluftsråd har mye fin info.

Toalett: Det er toalett på 2 av de 3 parkeringsplassene. Den østre og den søndre. Her er det også info om området.

Merk: Her er det også kommet dagsturhytte. Den kan du ikke overnatte i.

7. Gjesdal: Brekko

Fisking i Brekko
Fiskelykken kan testes ved Litla Foretjørn, eller du kan padle eller svømme.

Adresse:  Brekko, 4330 Ålgård. Ved parkeringen er også Frilager-stedet, der du f.eks må hente årene til kanoene. Kanoene ligger ved Litla Foretjørn. Stien er bred og grusete, så kan passe for rullestolbrukere og barnevogn.

Her er det ekstra fint for hengekøye. Det er ellers 3 gapahuker ved Litla Foretjørn, plass til 4-6 personer. Vedskjul og gruer. 1 større ved Store Foretjørn.

Toalett: Ved parkeringsplassen, cirka 10 minutter å gå.

Råd for å sove ute på Jæren

  • Sjekk Frilager i kommunen du skal være i. De leier ut både kano, telt, lavvo, sykler med mer. Det er ingen bestillingstid på kanoer da det er et aktivitetsted hvor kanoer ligger permanent hele sesongen. Det er bare andre «bestillingsting» som har 2 dager i forkant slik at de får tid å tørke, fikse, vaske utstyret før de leier det ut igjen.
  • Sjekk Jæren friluftsråd dersom du ønsker å overnatte i gapahuk ved Brekko, Oltedal og Vistneset. Det er gratis.
  • Husk at det er strengt forbudt å telte eller campe på og ved de store strendene på Jæren. Respektér det sårbare landskapet.
  • Dette er fricamping på Jæren på sitt beste. Telt, hengekøye eller bare sovepose og du er klar.
Annonse

Vil du ikke sove ute på Jæren?

Det er mange andre alternativer for deg som ikke er gira på å sove ute på Jæren sommer eller vinter.

Vi kan anbefale vår liste med campingplasser på Jæren som har flotte hytter å tilby.

Har du bobil eller campingvogn, sjekk vår liste over bobilparkering på Jæren.

Frister det mer med et fyr eller luksushotell? Da skal du sjekke vår liste over unike overnattinger på Jæren.

PS: Les deg opp. Allemannsretten er omfattende.

Bildeglimt fra Randaberg

Denne listen ble oppdatert 12. juli 2024.

]]>
Bobilparkering på Jæren: 12 steder fra strand til by https://xn--visitjren-l3a.com/bobilparkering-pa-jaeren/ Sat, 22 Mar 2025 01:40:00 +0000 https://xn--visitjren-l3a.com/?p=2203 For deg som leter etter bobilparkering på Jæren, kan vi glede deg med at regionen kan by både på bobilparkering ved strand, i bysentrum og i havner, som på Sirevåg bobilparkering. Denne listen går fra sør til nord i Jæren-regionen. Fra Sirevåg i Hå til Stavanger er det rundt 60 kilometer. Langs denne strekningen er det mye å velge mellom for deg som ser etter et sted å parkere bobilen.

På bildet under ser du Borestranden i Klepp kommune der bobilparkeringen er rett ved. I denne listen har vi kun med én fricamping-mulighet, da det rett og slett ikke er så mange av dem.

Bobilparkering på Jæren Campingplasser på Jæren Borestranda
Borestranden i Klepp. Rett bak er det både campingplass for bobil, og også en god dagsparkeringsplass (06-24) med dusj og toalett.

1. Hå: Sirevåg bobilparkering

Hvor: Sirevåg havn

Pris: 200 kroner. For det får du en stor grusplass med strøm. Sanitæranlegget på kaia er en kjapp spasertur unna. Du kan tømme bobiltoalettet her. Det er også søppelkontainer.

Sesong: I 2025 åpnet Hå kommune parkeringen rett før påske. Den vil trolig stenge for sesongen rundt 1.november.

Sirevåg. Kort vei til krigsminner, golfbane, fiskelykke og Ogna scene for kultur. Fiskerfruen restaurant og butikk er også rett ved.

2. Hå: Ogna camping (helårs)

Hvor: Nordsjøvegen 4061, 60 km sør for Stavanger, 20 km nord for Egersund.

Pris: 400 kroner for strøm og plass på asfalt (2025). Tilgang til sanitæranlegget med toaletter. Det er også dusj, stellerom, et lite kjøkken samt vaskemaskin og tørketrommel.

Sesong: Helårsåpent. Fra påsken. Fredag 17.00 – 20.00. Lørdag og Søndag 11.00 – 16.00. Fra 20/6 – 11/8 åpent 09.00 – 22.00. Etter sesong åpent fredag-lørdag og søndag ut september. Ellers på året bør en ringe i forkant.

Ekstra kjekt: Ikke langt fra togstasjon og Ogna scene. Og ikke minst: rett ved en av Norges fineste, hvite sandstrender. Campingen er også med i vår artikkel bobilparkering på Jæren tett på strand.

3. Hå: Brusand camping (helårs)

Bobilparkering på Jæren, dronefoto av Brusand camping.

Hvor: Nordsjøvegen 3763. Ikke langt fra Ogna camping.

Pris: Ingen priser er oppgitt på nettsiden. Ta kontakt med kari@brusand-camping.no eller på mobil 936 25 823 for booking, pris eller andre forespørsler. Dusj kostet i 2021 15 kroner for 5 minutter. Det er også tilgang til kjøkken (stengt på natt) og tømming for kjemisk toalett.

Sesong: Helårscamping.

Wow-faktor: Ligger også rett ved en av landets fineste sandstrender på hele 5 kilometer – og du er også tett på togstasjonen, om du vil reise kollektivt en dag og to.

Greit å vite: Det er satt opp hekk, gjerder og andre fine måter å lage litt privatliv på mellom bobilplassene vi så. Merk at plass 11 er veldig fin med en liten terrasse med stort gjerde. Det er fordi at stien til strandporten går forbi her. Så har du ikke noe imot litt folkeliv, er denne plassen en liten godbit. Lekeplassen er også like ved. Så får du vurdere om det er bra eller ei når du ser etter bobilparkering på Jæren.

4. Time: Bryne sentrum

Hvor: Rett bak Time rådhus, Røyrvika 10, 4340 Bryne

GPS: 58.73643º N, 5.65374º Ø 58° 44′ 11.2″N, 5° 39′ 13.5″Ø

Pris: 100 kroner, betaling med Vipps til 564775. Mulighet for vann samt å kaste søppel. Det er ikke mulighet for strøm, dusj eller tømming av toalett. Dette gjøres ved Abobil-butikken på Bryne. Den ligger rett ved BilExtra og Biltema. Og Plantasjen, dersom du trenger dyremat eller blomster.

Sesong: Sommersesongen hver dag, fra 26.juni til 11.august. Ellers i året helger fra fredager 17.00 til mandager 07.00.

Wow-faktor: Sentrum er rett ved, samt friluftsområdet Sandtangen og det fine Frøylandsvatnet. Her ligger for eksempel den flotte brua Midgardsormen, et frisbeegolf-anlegg og dagsturhytta i Klepp. El-sykkelutleie i og ved rådhuset.

5. Klepp: Skeie flyplass (helårs)

Hvor: Rett ved småflyplass-stripa Skeie er det mulig å stå med bobil. Fjell-vandring.net har en glimrende beskrivelse på hvordan du kommer til denne litt hemmelige parkeringen. Du ser nemlig ikke et skilt til den, før du står ved avkjørselen. For å komme til Skeie følg Rv44 fra Nærbø mot Bryne. Ta av til Nordsjøvegen 507 andre avkjørsel etter bru ved Njærheim. Følg veien videre i ca. 3,7 km. Du vil passere innkjørsel til Refsnesstranda. Fortsett videre og innkjørsel ned til parkeringsplass. Denne er like etter skogen på venstre side (grusvei) i krysset inn til Saltevegen 258. 

Pris: Skal du bare stå her noen timer, koster det 20 kroner for inntil 6 timer. Betaling på myntautomat eller Vipps. Det er kameraovervåkning. Området blir også overvåket visuelt. I 2024 var døgnprisen 260 kroner. Vann og strøm 40 kroner ekstra.

Sesong: Helårs.

Wow-faktor: En av Jærens flotteste rullesteinstrender ligger her. Også mulig å gå langs kysten til andre spennende steder på Jæren, les mer på nettstedet Sandalsand.

Ikke så wow: Det står om priser, kameraovervåking og regler på tre språk. Ikke på noen skilt var det plass til ordet «velkommen». Det gjelder for øvrig flere aktører. Dette kan det godt jobbes litt med.

6. Klepp: Reve havn (helårs)

Hvor: Nordsjøvegen 525, Klepp. Ligger cirka 8 kilometer nord for Skeie-parkeringen.

Pris: 100 kroner per døgn for bobil. Innkjøring/kortidsparkering 35 kroner. (2024)

Sesong: Helårs.

Merk: Plass til en håndfull bobiler, dersom alle parkerer smart og med påbudt avstand. Ingen fasiliteter.

Wow-faktor: Tett på havet. Her trives proffe surfere, så du har super utsikt til bølger og mye vær!

7. Klepp: Bore strandcamping (helårs)

Hvor: Borestranda 199, 4352 Kleppe, 25 minutter fra Stavanger.

Pris: 350 kroner + strøm. Bestilling kun pr telefon +47 976 16 623. Inkludert i prisen er do, dusj og kjøkkenfasiliteter samt at du kan tømme bobiltoalett her. Vaskemaskin og tørketrommer med betalingspoletter. (2025).

Sesong: Helårscamping.

Wow-faktor: Borestranden er en lang sandstrand hvor det ofte holdes surfekurs på grunn av gode forhold. Så forvent både proffer og ferskinger her. Men det er god plass til alle på den flere kilometerlange sandstranda. En av de beste stedene for bobilparkering på Jæren, slik vi ser det.

8. Sola: Ølberg camping

Hvor: Ølberg havnevei, 4045 Tjelta.

Pris: Kun drop in. Parker med 4 meters avstand, sjekk inn og betal på Campall. Velg størrelse på bobil, og med eller uten strøm. 16A, tilgang til toalett. Dusj med polletter. Vaskemaskin og tørketrommel.

Sesong:  I 2025 er årets campingsesong på Ølberg fra 9. mai til 31. august. Døgnvakt 15. juni til 15. august og i helgene. Ølberg Camping drives av Jæren friluftsråd.

Wow-faktor: Ligger ved en familievennlig strand. Fine gåturer til andre strender rett ved, som Vigdel og Hellestø. Følg Kyststien-merking. Kiosk ved campingen.

9. Sandnes: Havnegata i sentrum (helårs)

Hvor: Havnegata 2, 4306 Sandnes sentrum.

Pris: Det koster 280 kroner per døgn. Ingen fast inn- og utsjekk. Betaling på automat eller Easy Park (gebyr). Toalettømming på Cirkle K Lura.

Sesong: Hele året. 10 plasser. Det er ikke mulig å forhåndsbestille plass. Les flere regler og få mer informasjon hos Sandnes kommune om bobilparkering.

Kjekt: Nærhet til alt Sandnes sentrum kan by på. Som unike klesbutikker til kvinner som Velvet og Blink-festivalen.

10. Stavanger: Mosvangen camping (helårs)

Hvor: Stavanger camping – Mosvangen 15, Stavanger. Litt utenfor sentrum.

Pris: I 2025 er det 450 kroner med strøm (400 uten). Do, kjøkken og wifi inkludert.

Sesong: Helårs.

Ekstra kjekt: Det kommunale, oppvarmede 25-meters helårs-utendørsbassenget Gamlingen ligger rett ved. Anlegget har også barnebasseng og plaskebasseng. Det er også 3 badstuer (1 felles, 1 for kvinner, 1 for menn) og trimrom. Små barn gratis. Det er også en søndagsåpen butikk rett ved.

11. Stavanger: Paradis bobilparkering (helårs)

Endelig har Stavanger et godt tilbud i gåavstand til bobilgjester. Bra jobbet, Stavanger kommune! Det er ikke strøm på noen av stedene.

Hvor: Consul Sigval Bergesens vei. GPS: N 58°57’21.5 – E 5°44’39.2. Rundt 50 plasser der en kan stå i maks tre døgn pluss 10 kortidsparkeringsplasser for inntil 6 timer.

Pris: 30 kroner timen, mens døgnprisen er 260 kroner. Det vil være mulig å tømme søppel samt toaletter. Påfyll av vann. Driftes av Stavanger parkering.

Sesong: Helårs.

Merk: Kjekk plassering med få minutters spasertur til Stavanger sentrum, og fin spasertur til den kule bydelen Storhaug med Tou Scene, puber og kafeer – og ikke minst badeplass og tursti i Godalen. Sjekk den og 4 andre barnevennlige badeplasser i en av flere artikler om strender i regionen. Praktisk med nærhet til tog, som tar deg til jærstrendene på Ogna og Brusand. Til de andre jærstrendene må du ha bil. Eller ta toget i 27 minutter til Klepp og den gode, nesten litt hemmelige restauranten Jøers.

12. Stavanger: Sandvigå – rett ved Gamle Stavanger

Hvor: Veritasveien 99, Sandvigå. Rett i nærheten av konserthuset og Gamle Stavanger. 6 plasser. GPS 58°58’39.8″N 5°43’14.7″E. Kan være vanskelig å finne uten.

Pris: 30 kroner timen, mens døgnprisen er 260 kroner. Kun mulig å tømme søppel her. Maks tre døgn. Driftes av Stavanger parkering. God plass til lange biler!

Sesong: Helårs

Kjekt: Rett ved konserthuset og Gamle Stavanger. Du spaserer langs den blå promenade kjapt til sentrum.

Stavanger: Møllebukta nedlagt for overnatting!

Denne ble besluttet stengt for overnatting vinteren 2023. Du kan selvsagt stå her som vanlig dagparkerende.

Hvor: Kiellandsstien 30, 4045 Hafrsfjord. Utsikt til Harfsfjorden og monumentet «Sverd i fjell».

Sesong: Parkeringsplassen er åpen hele året.

Merk: Flere kjekke ting å gjøre her, fra bading og grilling til tursti med prisbelønnet arkitetktur.

Stavanger kommune har laget en fin oversikt.

Bobilparkering på Jæren andre steder

Rennesøy og Finnøy var tidligere egne kommuner. Nå er de en del av Stavanger. Steder å stå her er blant annet Sokn Camping, Vikevåg Båtforening, Sjøberg Ferie og Øshusvik Båtforening. Fra alle disse fredelige plassene på øyene går det buss rett til sentrum rett i nærheten. Info finnes på Kolumbus.no, se rute 10.

Har du ikke vært på Jæren før? Da anbefaler vi at du leser vår liste med 11 grunner til å oppleve Jæren hele året!

Denne listen ble oppdatert 15. april 2025.

]]>
Tur for alle! 10 steder med tilrettelagt friluftsliv på Jæren https://xn--visitjren-l3a.com/tilrettelagt-friluftsliv-pa-jaeren/ Thu, 20 Mar 2025 04:43:18 +0000 https://327596-www.web.tornado-node.net/?p=43 Det gjøres en stor innsats fra flere for friluftsliv for alle på Jæren. Tilrettelagt utstyr som traller, kanoer og vogner kan gjøre en stor forskjell for funksjonsnedsatte. For mange er det også et problem med smale veier, for liten snuplass, ujevne underlag og for bratt stigning. Universell utforming er noe de fleste av oss vil få behov for før eller siden. Da er det bra at mange gjør et godt stykke arbeid i vår region. Med tilrettelagte uteområder i naturen og utstyr som sit-on-top kajakk, strandvogn, SUP-brett med sete og multivogn kan sjø, stier og strand nytes for funksjonsnedsatte.

Listen tar utgangspunkt i jobben Frilager, Jæren friluftsråd og flere kommuner har tilrettelagt med utstyr og universelt utformede uteområder for naturopplevelser for alle.

Tilrettelagt friluftsliv på Jæren, rullestolbruker på Solastranden.
Tilrettelagt frilufts- og badeliv på Solastranden. Solaordfører Janne Stangeland Rege med strandvogn.

1. Randaberg: Hålandsvatnet

Randaberg har laget en god oversikt over seks turer som er universelt utformet (pdf), som Randabergfjellet og Vistnestunet. Dette er en kommune som virkelig har laget detaljert info om tilrettelagt friluftsliv på Jæren.

Vi tar med informasjon om populære Hålandsvatnet, som ligger mest i Randaberg – men også bittelitt i Stavanger for de som er opptatt av slikt.

Hålandsvatnet: Fin og bred tursti på 7,9 kilometer, tar omlag 2 timer. Løs grus i enkelte partier, asfalt ved Friheim. 3 bratte partier. Stigningsgrad og anbefalt kjøreretning for rullestol finner du i PDF-en. Vatnet kan nå bades i. Det er egen rampe for å komme ned i vannet ved parkeringsplassen.

2. Stavanger: Speidermarka

Sett GPS på Krossbergveien, følg denne til du ser en parkeringsplass på høyre hånd. Gå eller ta rullestolen på stien over haugen til Speidermarka og Store Stokkavatn.

Speidermarka: I et eget rom i servicebygget finner du per 2024 en sit-on-top kajakk. Den har hjul, så du får den enkelt den til vatnet. Her kan du også leie standard-kanoer. Merk av kanonsesongen er fra 1. mai til 30. oktober hos Frilager.

Store Stokkavatn ved Speidermarka.

3. Sandnes: Gramstad

Gramstad er stedet du parkerer om du skal til Dalsnuten. Det er også et tilrettelagt naturområde med rullestoltilpassede gapahuker og toalett. På Gramstad kan du sove gratis i gapahukene. Bare bestill først.

Gramstad: Frilagers bod står ved parkeringsplassen ved Gramstadtunet. Årer og redningsvester i én del, og en multivogn for barn og unge som kan leies i fremre del. Den har hjul og fjelltrekksett, drag og hoftebelte. Kan brukes hele året.

4. Sandnes: Alsvik

Alsvik: Frilagers bod er rett over handikapparkeringen til Alsvik natursenter. Her er multivogn for barn og voksne, rullator og Berg-traller. Turområdet er også tilrettelagt for funksjonsnedsatte. Bestill teltplass, gapahuk og grillanlegg hos Sandnes kommune dersom dere skal overnatte.

Sandnes kommune har laget en oversikt over 11 nærturer som er godt tilrettelagt. Bruker du rullestol, rullator eller barnevogn er målet at turen skal egne seg for deg. Turene er opptil 5 kilometer. Sjekk vanskelighetsgraden før du drar, slik at du vet om turen er godt nok tilrettelagt for deg.

5. Sola: Ølberg

Sola kommune har mange flotte naturopplevelser og turmuligheter tilgjengelig. Det er lagt opp til flere ruter tilpasset ulike behov i Hålandsskogen, Ølbergskogen og Åsenløypa. De tre nevnte under har tilrettelagt utstyr til leie.

Ølberg: En strandvogn står i egen bod ved siden av servicebygget til Jæren friluftsråd. Denne gjør det lettere å komme seg ned til stranden. Den er svært familievennlig, og ligger rett ved den sommeråpne campingen som friluftsrådet drifter i sommermånedene.

6. Sola: Solastranden

tilrettelagt friluftsliv på Jæren, strandvogn i sjøen blir dradd av kvinne mens mann sitter i vogna.
På Solastranden er det lov å bruke en Hippocampe strandvogn for å komme seg fra stranden og ned i vannet. På bildet Anne Brit Sæther Hellestø fra Frilager og Øystein Dahle fra Jæren friluftsråd.

Solastranden: I 2024 ble det innvilget dispensasjon til at hippocampe strandvogn kan brukes på stranda. Disse finnes i servicebygget til Jæren friluftsråd på parkeringen til Sola Strand Hotel. Merk restriksjonene når du bruker denne, skal blant annet ikke brukes i sanddynene. Formålet er å bruke den til å komme ned til stranden og ut i vannet. Strandvogna har brede hjul og et komfortabelt sete. På Solastranden har Frilager også 2 strandrullatorer som Statsforvalteren godkjente for bruk samtidig som strandvognen i 2024.

Annonseplass

7. Sola: Tananger

Tananger: Frilagers bod står ved parkeringsplassen ved kommunekaien, mellom containerne til sjøspeiderne. Her er blant annet redningsvester og en multivogn.

8. Klepp: Frøylandsvatnet

Parkeringsplassen på Gunnarsberget er stedet for tur til Midgardsormen-brua og dagsturhytta Frøya.

Frøylandsvatnet: Rett ved parkeringsplassen finner du også en delt bod fra Frilager. Én del har el-sykler, el-vogn, rullatorer og tralle. I den andre er det årer og redningsvester til kanoer som ligger ute til utlån. Merk at kanonsesongen er fra 1. mai til 1. oktober.

Området inn til dagsturhytta og Midgardsormen er langs en bred og fin grussti. Det er gapahuker langs veien, og også benker utenfor dagsturhytta. Se flere bilder i listen med oversikt over alle dagsturhytter på Jæren og resten av Rogaland.

9. Time: Tilrettelagt friluftsliv på Jæren ved Melsvatnet

Melsvatnet er en populær badeplass, spesielt når det blåser som mest på jærstrendene. Hele året er det et yndet turområde. I 2024 kom også en dagsturhytte på plass. «Melsbu» har mange benker utenfor, med fin utsikt til vatnet. Det er vedovn i denne hytta som i alle andre. Bare husk å ta med fyrstikker og opptenningsbriketter.

tilrettelagt friluftsliv på Jæren, Melsbu dagsturhytte i regnvær en høstdag
Terskelfri adkomst til plattingen på dagsturhytta i Time kommune.

Det er hele tre parkeringsplasser her. Vestre del ved innkjøringen til skytebanen. 800 meter til Melsbu, grusvei og flatt.  Østre del, nærmest Ålgård. 900 meter til Melsbu, grusvei og ganske flat. Midt i, rundt 300 meter til Melsbu, grusvei og flatt.

Melsvatnet: Frilagers bod er ved den midterste parkeringsplassen, står ved siden av baderampen på Melsvatn. Her finner du SUP-brett med sete, rullator og en 2-hjulsykkel. HC-toalett er det også her. Melsvatnet er nesten 4 kilometer, 42 høydemeter og med et par kneiker som nok gjør den best egnet for motorisert rullestol.

10. Gjesdal: Brekko

Brekko er et område som brukes hele året. Enten du liker snø eller sommer, vil du trives her. Det har også Frilagers utstyrsbod tatt hensyn til.

Brekko: Boden står på baksiden av garasjebygget ved inngangen til turløypa. Trives du i snøen, kan du leie akebrett og multivognene her er både med og uten ski. Det er også mulig å bestille el-vogn til bruk i Brekko.

Langs vatnet er det også 3 gapahuker med maks plass til 18 personer totalt. Bestill gapahuker i Brekko hos Jæren friluftsråd. De har også ansvaret for gapahukene ved Vistnes i Randaberg og Oltedal. Begge har plass til en hel klasse.

Flere steder med tilrettelagt friluftsliv på Jæren

Frilagers nettside gir til en hver tid oversikt over eget tilrettelagt utstyr og spesifikasjoner. Her får du også oppgitt priser for leie av utstyr. Du kan også søke etter spesifikt utstyr eller hentested hos Frilager i alle åtte kommuner på Jæren fra Randaberg til Gjesdal samt Haugalandet, Dalane og Ryfylke.

Jæren friluftsråds nettside er også et bra sted for enda flere turtips, både om universell utforming og hvordan du best kan ta vare på naturen rundt deg.

Visit Jærens lister vil aldri gi en fullstendig oversikt over hvert enkelt tema. Da blir listene for lange og lite brukervennlige. Det gjør det også utfordrende å holde de oppdatert. Listene justeres derimot, så steder kan komme til og falle fra.

Denne listen ble sist oppdatert 26. desember 2024.

]]>
Besøk Stas&Fjas og 12 andre bruktbutikker på Jæren https://xn--visitjren-l3a.com/bruktbutikker-pa-jaeren/ Wed, 19 Mar 2025 09:09:00 +0000 https://327596-www.web.tornado-node.net/?p=49 Vi gir deg en oversikt over et utvalg bruktbutikker på Jæren fra Stavanger til Vigrestad, inkludert store R:Elsk. Vi vet det vil føre til glede hos deg som liker et kupp og to. Gjenbruksbutikkene er fra 3200 m2 til bittesmå lokaler. Second hand er bra på mange vis. Det skader jo ikke miljøet at gamle ting gir andre ny glede.

bruktbutikker på jæren
Fretex på Sandnes har alltid et stort utvalg klær og sko. Interiør har de også.

Noen bruktbutikker ligger nært togstasjoner

I denne listen går vi fra nord til sør, fra Stavanger til Varhaug. Så plott inn adressene på Google maps, ta motorsykkelen, bobilen, el-sykkelen, bilen eller føttene om du er godt trent – og start jakten på godbitene! Flere av butikkene ligger også i grei gåavstand fra togstasjon, som for eksempel Fretex i Sandnes og begge butikkene på Bryne.

1. Stavanger: Stas og fjas gjenbruk

Hvor: Langgata 2, 4013 Stavanger. Rett ved Kanelsnurren, som har parkeringsplasser.

Hva: Her leier folk en stand og stiller ut tingene sine. Butikkeierne tar seg av salget. Det er plass til 60 utstillere, som kan selge klær & ting.

Åpningstider: Mandag og onsdag 16.00-20.00, fredag 12.00-18.00 og lørdag 11.00-16.00. Tirsdag, torsdag og søndag altså stengt!

Ekstra kjekt: Nytt konsept, der en gjerne kan finne det lille ekstra. Mange kupp innen både Figgjo og klær.

Merk: Følg med på Facebook, Instagram eller nettside for eventuelle endringer i åpningstiden. Eierne gjør dette ved siden av full jobb, så de kan bli justert.

Daisy fra Figgjo, en skatt du kan være heldig å finne i bruktbutikker på Jæren.
Daisy fra Figgjo er alltid ettertraktet, og kan finnes på bruktbutikker på Jæren.

2. Sandnes: R:Elsk

Hvor:  IVARs nye bruktkonsept R:Elsk har adresse Porsmyrveien 3 på Lura i Sandnes ikke langt fra kjøpesenteret Kvadrat. R:Elsk åpnet 28. august 2024.

Hva: 3200 kvadratmeter! Her kan du finne det meste. Fra interiør og dyreutstyr til barneleker, maling og verktøy.

Åpningstid: Fra 28. august mandag til fredag 10.00 til 20.00. Lørdag 10.00 til 18.00.

Merk: Denne butikken overtar for Bruktbuå som var på gjenvinningsstasjonen på Forus. Denne stengte 1. juli 2024.

3. Sandnes: Gjenbruken Sandnes

Hvor: Jærveien 107, 4318 Sandnes

Hva: 1000 kvadratmeter med blant annet små og store ting, møbler, klær og bøker.

Åpningstid: Tirsdag, onsdag og fredag 11.00-16.00, torsdag 11.00-19.00, lørdag 11.00-15.00.

Ekstra kjekt: Størrelsen. Her kan du være lenge.

4. Sandnes: Om igjen, Sandnes Menighet

Hvor: Storgata 52A, 4307 Sandnes

Hva: To etasjer med blant annet ting og møbler. 

Åpningstid: Mandag-fredag: 11.00-16.00, torsdag: 11.00-18.00, lørdag: 11.00-15.00.

Ekstra kjekt: Fint organisert. Fin og oversiktlig avdeling for Figgjo/Egersund.

5. Sandnes: Fretex

Hvor: Gjesdalbakken 3, 4306 Sandnes, rett over Sparkjøp og like ved politistasjonen. 

Hva: Ekstre gode på klær og stoff. De har regionens største stoffutvalg, og en stor brudekjoleavdeling. De har også mange små skatter, noen selges også via Instagram.

Åpningstid: Man-fre: 11.00-18.00, lør: 11.00-16.00.

Ekstra kjekt: Veldig godt organisert stoffavdeling, her er det orden i sysakene så du lett får oversikten.

6. Sandnes: Fiine

Hvor: Langgata 37, Sandnes.

Hva: Dame- og herreklær, sko, vesker og tilbehør.

Åpningstid: Mandag-fredag: 10.00-18.00, lørdag: 10.00-16.00

Ekstra kjekt: Hyller som folk leier. Alt er lekkert presentert, en fryd!

7. Klepp: Gjenbruken Klepp

Hvor: Jærvegen 535, 4352 Kleppe.

Hva: Blant annet møbler, salonger, klær og ting. Egen Figgjo-avdeling.

Åpningstid: Mandag-fredag 11.00-16.00, lør 11.00-15.00.

Ekstra kjekt: Godt organisert. Ligger i gåavstand til bruktbutikken «Håp».

8. Klepp: Bruktbutikken Håp

Hvor: Jærvegen 506, 4352 Kleppe.

Hva: Bl.a. små møbler, klær, sko, ting og verktøy. Godt organisert.

Åpningstid: Man-tors 11.00-16.00, fre og lør 11.00-15.00.

Ekstra kjekt: Ofte noe overraskende fint her blant alle bruktbutikker på Jæren. Ligger i praktisk gåavstand fra Klepp NLM Gjenbruk.

9. Bryne: Gjenbruken Bryne 

Hvor: Erlandsbakken 6, 4340 Bryne.

Hva: Her kan du finne det meste! De har både små og store rom, fra dyreutstyr til verktøy og masse kjøkkenting.

Åpningstider: Mandag-fredag: 11.00-17.00, lørdag 11.00-15.00.

Ekstra kjekt: Stor avdeling med møbler. Har også egen juleavdeling hele året! Ligger rett ved Fretex.

10. Bryne: Fretex

Hvor: Erlandsbakken 6, 4340 Bryne.

Hva: Bl.a. ting og klær. Inndelt i flere avdelinger.

Åpningstid: Tirsdag-lørdag 11.00-15.00.

Ekstra kjekt: Fornuftig priste klær. Ligger rett ved NMS Gjenbruk. 

11. Nærbø: Gjenbruken Hå

Hvor: Torgplassen 20, 4365 Nærbø.

Hva: Ting, klær og en del møbler og ofte også spesielle eldre gjenstander.

Åpningstid: Mandag-fredag 12.00-16.30. Lørdag 11.00-15.00

Ekstra kjekt: Veldig fint organisert på ett plan og veldig variert utvalg.

12. Varhaug: NLM Gjenbruk

Hvor: Hatlevegen 3, 4360 Varhaug.

Hva: Ting, møbler og klær.

Åpningstid: Tirsdag-fredag 12.00-16.00 Lørdag 11.00-14.00.

Ekstra kjekt: De har to avdelinger, en for møbler og en for resten. Samt noen møbler og hyller i en garasje.

13. Varhaug: Mamilla Gjenbruk

Hvor: Stasjonsvegen 14, 4360 Varhaug.

Hva: Ting, møbler og klær.

Åpningstid: Mandag, tirsdag, onsdag og fredag: kl. 11.00-16.00, torsdag 11.00.18.00, lørdag kl. 11.00-15.00.

Ekstra kjekt: Veldig fine utstillinger, med mye variert.  

Bruktbutikker utenfor Jæren

Litt utenfor kartet, men vi er ikke redd for å fremsnakke det som ligger rundt oss heller. Og har du kommet deg så langt sør, kan du like gjerne kjøre til Egersund! Der fikk de en nyoppusset Fretex i 2023 med adresse Torvet 2 og en litt større NMS-gjenbruk i Nyeveien 49 B.

Oversikt over bruktbutikker på Jæren

  • Dette er ikke en komplett oversikt over bruktbutikker på Jæren. Listen oppdateres når vi ser at butikkene har vært en stund. Som Loppeland på Jærhagen og Jysla Jillt på Klepp.
  • Sjekk gjerne en ekstra gang butikkenes åpningstider på Facebook eller hjemmeside spesielt i høytider og i sommerferien, før du legger i vei. Enkelte har stengt mandager og tirsdager om sommeren.

Orker du ikke flere bruktbutikker ?

Har du brukt opp månedenes second hand-budsjett, eller trenger du bare litt frisk luft? Da kan vi anbefale å sjekke ut 3 barnevennlige turer på Jæren – som dermed også passer for deg som liker lavterskelturer.

Denne listen ble oppdatert 10.09. 2024.

]]>
Laget på Jæren! 6 butikker fra strikk til keramikk https://xn--visitjren-l3a.com/laget-pa-jaeren-6-butikker-fra-strikk-til-keramikk/ Thu, 06 Mar 2025 06:24:44 +0000 https://xn--visitjren-l3a.com/?p=5333 Enten du er besøkende og vil ha med deg en souvenir laget på Jæren, eller er lokalpatriot og vil kjøpe kvalitet fra små bedrifter og gründere. Det er alltid kjekt med noe ekte og håndlaget. MingarWalker glassblåseri på Nærbø sier det så utrolig bra: «Å kjøpe lokalt produserte varer er fint for klimaavtrykket ditt, samt at det gir et bevisst forhold til hvor, hvordan og hvem som som har laget glassene du bruker.»

Her er noen utvalgte steder vel verdt et stopp. Produkter laget på Jæren til å bli glade i og glade av.

1. Kant i Stavanger sentrum

Hva: Kant er et norsk klesmerke fra 2013, laget på Jæren. Motivene er designet på huset, luene strikket lokalt. T-skjortene og gensere silketrykkes for hånd på huset med vannbasert, miljøvennlig maling. Smykker og ringer smidd på Bryne. Selger også krus, handlenett med mer. Bruker økologiske materialer. Kant har også nettbutikk.
Hvor: Øvre Holmegate 9, Stavanger
Åpningstider: Mandag-onsdag, fredag og lørdag 11.00* til 17.00, torsdag 12.00 til 19.00. *Eier Frode Goa er ivrig surfer, så er det bølger på Jæren kan det være 12 til 17. Sjekk Kants nettside for sesongens åpningstider. Det hender det også er åpent søndager og på kvelder, om det er gang i silketrykkeriet. Følg også Kant på Instagram, der det oppdateres jevnlig.

2. Tjensvold kolonial i Stavanger sentrum

Hva: Delikatessebutikk med lokale varer som kan spises og drikkes. Mange laget på Jæren. Har også mat fra andre land i Europa. Tjensvold har også nettbutikk, og sender over hele landet.
Hvor: Breigata 21, Stavanger
Åpningstider: Mandag til lørdag 10.00 til 17.00. Torsdag til 19.00.

3. Hannes keramikk i Gamle Stavanger

Hva: Keramikkverksted og utsalg. Flotte te- og kaffekopper, vaser og skåler. Skulpturer med mer, alt laget på Jæren i Nord-Europas eldste trehusbebyggelse.
Hvor: Øvre Strandgata 51A, Stavanger
Åpningstider: Mandag til lørdag fra 11.00 til 12.30/15.00/16.00. Sjekk Facebook-siden til Hannes keramikk for nøyaktig åpningstid .

4. Annikas mikrokeramikk på Bryne

Hva: Brynes minste keramikkverksted. Her er det fin brukskunst laget på Jæren, fra tekopper til crazy cat lady-kattepynt.
Hvor: Eivindsholen 3, Bryne
Åpningstider: Annika Roalkvam har ingen faste åpningstider. Send sms på 97959377, så åpner hun.

5. Jæren gull & sølvsmie i Bryne sentrum

Hva: Her lages det smykker og ringer selv til egen kolleksjon. Trenger du ikke noe på dagen? Her kan du også få designet smykker etter eget design. Tom for ideer? Jæren gull & sølvsmie hjelper også med det!
Hvor: Storgata 26, Bryne
Åpningstider: Mandag til lørdag 10.00-18.00, lørdag 10.00-15.00.

6. MingarWalker glassblåseri på Nærbø – Nordsjøvegen

Hva: Butikk og verksted. Munnblåst og formet på Jæren. MingarWalker har også nettbutikk. De har også eget kostebinderi, og snittblomster i sesong fra april/mai til oktober.
Hvor: Nordsjøvegen 2012, Nærbø
Åpningstider: Mandag til lørdag 10.00-17.00, søndag 12.00-17.00. Stengt røde dager, og stenger 15.00 på arbeidsdagene i påske og romjul.

Lokalprodusert også på gårdsutsalgene

Lokale varer får du også i rikt monn på mange gårdsutsalg på Jæren. Sjekk vår lettleste artikkel med tips til gode gårdsutsalg på Jæren fra Randaberg til Vigrestad, og bli fristet. Stikk innom regionens største butikk på Line gard ikke langt fra Bryne sentrum. De selger egen melk, egg, kjøtt og gryn – og flere størrelser av den lokalproduserte Jærfjøla. Og er du i beit for gaver på et ukurant tidspunkt, har Ystepikene åpent 7 dager i uka hele døgnet. Begge disse er med i artikkelen over gårdsutsalg.

Denne listen ble oppdatert 7. mars 2025.

]]>