Skåling i champagneglass på Hotel Victoria i Stavanger, et typisk eksempel på romantiske steder på Jæren
Kultur

14 romantiske steder på Jæren fra bål til Michelin

Romantiske steder på Jæren er det flust av. Skal du fri til partneren? Skal dere planlegge bryllupsfest eller bryllupsreise? Trenger dere bare å komme bort en natt eller to for en ego-helg? Her er noen unike overnattinger, intime restauranter og forslag til steder i naturen som kan senke pulsen. Eller få fart på den, alt etter hva du er ute etter….

1. Romantiske hotell

Kan du velge fra den øverste hylla, går du for herr Eilert Smith. Et boutiqehotell midt i Stavanger sentrum med kun 12 rom. Vil du ha noe helt spesielt til den store frieri- eller bryllupsdagen eller en annen stor dag, skal du gå for toppetasjen, selveste Eilert residencesuiten. I suiten kan du også ha bryllupet ditt om det er lite. Maks kapasitet er rundt 12 personer. Suiten har full oversikt, 360 grader over Stavanger. I første etasje av hotellet finner du gourmetrestauranten RE-NAA, med 3 stjerner i Michelinguiden (2024). Hotellet har 1 bord hos RE-NAA hver fredag og lørdag som er satt av til hotellets gjester. Må bookes minst 3 uker i forkant.

På den samme hylla er Hotel Victoria. Stavangers første hotell, som åpnet sine dører i 1900 blank. Det er et nylig restaurert luksushotell, og har en flott kronsal hvor en også kan ha selve bryllupet. De har også flotte suiter til brudepar med egen bryllupspakke, der du kan få tidlig innsjekk og sen utsjekk. Er du «vanlig» gjest, spør om det samme. Er det god kapasitet, kan det godt være dere kan få litt ekstra tid.

Et par kilometer fra Stavanger lufthavn Sola finner du Sola Strand Hotel & Spa. Med beliggenhet direkte på stranden kan det neppe bli vakrere? I tillegg til nyrestaurert hotell, finner du også en egen spa-avdeling her. Her kan dere skjemme dere bort med par-massasje eller velge andre behandlinger.

2. Romantiske restauranter

Stavanger: Casa Gio er et hyggelig nabolagsrestaurant i Stavangers populære matgate Pedersgata (Pedersgadå, om du skal snakke lokalt). I Stavanger er det ingen problem å finne virkelige gode restauranter med topp-kokker, men hvor går når du bare vil ha et uformelt måltid med god stemning? Da går du til Casa Gio. Menyen skiftes hyppig, og all mat er kortreist og lokal.

Sandnes: Villa Skeiane. Dette er stjernekokken Charles Tjessems – den tidligere vinneren av Bocuse d’Or (det uoffisielle VM i kokkekunst) egen lille perle. Den gamle villaen ligger strategisk til midt i Sandnes sentrum, men likevel litt gjemt i enden av Sandvedparkens grønne lunge. Vakkert, vakkert, vakkert. Skal du velge blant alle romantiske steder på Jæren for å for eksempel fri med giftering i champagneglasset, bestiller du bord her….

Jøers på Klepp stasjon er et av flere romantiske steder på Jæren. Kvinnelig kelner på Jøers som skjenker i champagne til en gjest.
Jøers – en liten og intim restaurant på Klepp stasjon.

Klepp: I det gamle posthuset på Klepp Stasjon finner du Jøers. Med en liten meny som følger sesongen, har denne restauranten allerede satt seg på kartet for mange lokale turister og beboere. Restauranten er forholdsvis ny, og åpnet dørene sensommeren 2018. Du finner ikke menyen til Jøers på nett, her må du bare stole på at du får god mat. Og det gjør du, vi lover! Det er litt krøkkete og langsomt å komme hit med buss, ta toget. Fra f.eks Stavanger tar det 30 min. Restauranten ligger 1 minutt fra stasjonen. Vanligvis åpent torsdag, fredag og lørdag, men ta en sjekk på nettsiden før du bestemmer deg.

TIPS: Bestiller du bord og vil være litt for deg selv og ha det ekstra romantisk på Jæren uten tilskuere, be om bordet nederst og innerst i lokalet – der er det til og med gardiner som kan trekkes for.

3. Romantiske steder på Jæren i naturen

Jærstrendene, naturligvis. Hellestø, Orrestranden, Borestranden, Solastranden, Ogna….Det er altfor mange vakre strender å gå tur eller se solnedgangen fra. Men velg en av disse strendene på Jæren, og du vil ikke bli skuffet. Vår favoritt er Bore, surferenes paradis og Orre. Her er en liste med adresser og parkeringsmuligheter til 10 utvalgte Jærstrender.

Vær trendy og bærekraftig, og velg et temacruise fra Rødne med deres elektriske «Rygerelektra» til Lysefjorden. De har blant annet afternoon tea-, gin- og øl-cruise. Da er du i naturen, men innendørs.

Topptur til Dalsnuten i Sandnes. Utsikt over store deler av Jæren. Ta med god mat og drikke.

Flott og flatt. Gå på tur på Høg-Jæren. Der får du virkelig himmel og hav, og god trim. Gå mot Steinkjerringa, og fortsett så til Synesvarden. Det er en fin rundtur, som noen jogger på 40 minutter. Går du rolig, beregn to timer.

4. Andre romantiske steder på Jæren?

Få med deg Bella Rose, Stavangers mest intstavennlige bar? Ligger i Fargegata. Stedet for bobler og cockatil, og kanskje et frieri….?

Unn deg noen syndige kaker hos den lille og rosa kafeen Sandi i Pedersgata i Stavanger, kanskje du kan gjemme en ring på innsiden av et kakestykke?

Drivhuset bageri på Bryne, et lite stykke Toscana på Jæren – kan kombineres med tur langs Frøylandsvatnet og så kan dere se solnedgangen eller oppgangen fra dagsturhytta Frøya i Klepp. Der er det ved klar, for å fyre i den koselige peisen og med utsikt mot vatnet. Det er også bålplass og benker og bord utenfor hytta.

Er du ikke kjent i regionen? Her er svar på ofte spurte spørsmål om Jæren. Trodde du at du visste alt om regionen? Nja, er du sikker på det?….Her er 11 grunner til å oppleve Jæren hele året!

Denne listen ble oppdatert 07.07.2024

Summary
Romantiske steder å fri i Stavanger-regionen
Article Name
Romantiske steder å fri i Stavanger-regionen
Description
Romantiske steder på Jæren - her er listen som går fra fjell til hotell.
Author
Publisher Name
Visit Jæren
Publisher Logo
Share via
Copy link
Powered by Social Snap